Hans van Vugt benoemd tot Ere-Pierewaaier 2022

Foto: Oosterhout Nieuws

Tijdens de uitkeringsavond van CV De Pierewaaiers bij La Cantina is zaterdagavond Hans van Vugt uitgeroepen tot Ere-Pierewaaier 2022.

Ere-Pierewaaier

Het is voor carnavalsvereniging De Pierewaaiers al sinds 1974 de gewoonte om jaarlijks een persoon die veel voor het Kaaiendonkse carnaval doet of heeft gedaan te eren met de titel Ere-Pierewaaier. Zo is het ook een traditie om de nieuwe Ere-Pierewaaier bekend te maken tijdens de jaarlijkse uitkeringsavond van de spaarverenging. En omdat carnaval eerder dit jaar werd uitgesteld, werden ook de uitkeringsavond en de bekendmaking van de nieuwe Ere-Pierewaaier uitgesteld.

Hans van Vugt

Hans van Vugt, tijdens carnaval ook bekend onder de bijnaam ‘ons Aans van Pauw van Wout d’n Wost’, ontving de oorkonde en de speciale draaginsigne zaterdagavond onder andere voor zijn bijdrage aan het Kaaiendonkse culturele leven. Onder andere voor zijn rollen binnen het Klein Gevolg van OCS De Smulnarren. Zo was Hans in zijn jonge jaren Adjudant en heeft hij vijf jaar de scepter gezwaaid over Kaaiendonk als Prins Mienus XII. Maar Hans is ook een van de mannen achter Kaaiendonks Carnavals Instituut KCI en Stichting BOMBAST, genoemd naar de rebelse en gezellige nar die ooit in Oosterhout leefde. En Hans predikt, net zoals BOMBAST dat deed, tegen zuurpruimerij in onze stad. Een terechte nieuwe Ere-Pierewaaier!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen