Online petitie om Prins Mienus XIV nog een jaartje te laten blijven

Foto: Oosterhout Nieuws

Sinds zaterdag staat er een petitie online om Prins Mienus XIV zijn ambtstermijn te verlengen en zodoende de mogelijkheid te geven zijn visie en plannen te kunnen verwezenlijken.

Petitie ‘Mienus XIV moet blijven’

Eerder deze week laaide de discussie op om Prins Mienus XIV nog een jaar langer te laten blijven. Hoewel het protokolder aan zou geven dat iedere Prins Mienus maximaal 5 jaar op de troon mag zitten, zou deze prins door alle omstandigheden zijn termijn moeten kunnen verlengen. Dat vinden althans de mensen achter de online petitie die is gestart om hem een jaar langer in zijn functie te houden. Volgens BN/De Stem zou Paul van Oudenhooven, zoals Prins Mienus XIV in het gewone leven heet, dit zelf ook graag willen om een aantal 5-jarige projecten af te maken. Iets dat onder andere door corona niet is gelukt.

Afscheid met Pinksteren

Prins Mienus XIV werd al op een vreemd moment aan het Kaaiendonkse volk gepresenteerd in januari 2017. Hij volgde Jeffrey Ramstijn op die slechts vijf dagen heeft geregeerd als Prins Mienus XIII. Op dit moment staat het afscheid van Mienus XIV gepland op maandag 6 juni tijdens Carnaval Meej Pinksteren. Volgens de initiatiefnemers van de online petitie verdient hij een mooier afscheid dan dat moment. “Maar liever zien wij hem volgend jaar weer terug als onze Prins Mienus XIV en geven we hem daarmee de kans om zijn visie en plannen te verwezenlijken!”, aldus de tekst van de petitie van Ut Verzot. Op zondagmorgen 8 mei om 6.55 uur is de petitie in enkele uren al 139 keer ondertekend. Klik op de onderstaande link wanneer je de petitie ook wilt ondertekenen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen