Het Feestteam gaat feestje bouwen tijden Kaaiendonkse Carrousel

Foto: Het Feestteam

Op zaterdag voor Pinksteren wordt ‘carnaval 2022 ingehaald’ en organiseert OCS de Smulnarren in de binnenstad de Kaaiendonkse Carroussel.

Carnavalsviering en Grootste Kaai

Hoewel we tijdens carnaval best wel een feestje hebben kunnen vieren, waren alle officiële momenten vroegtijdig doorgeschoven naar het weekend van Pinksteren. Op 4, 5 en 6 juni wordt carnaval 2022 dus eigenlijk ‘ingehaald’. Het programma van het carnavaleske feestweekend ‘Carnaval meej Pinksteren’ krijgt steeds meer vorm. Op zaterdag begint het feestweekend om 13.00 uur met de Carnavalsviering in de St. Jansbasiliek op de Markt. Daarna volgt om 15.11 uur de officiële aankomst van Prins Mienus XIV op de Markt en zal hij Carnaval meej Pinksteren officieel openen. Ook de nieuwe Grootste Kaai wordt op dat moment bekendgemaakt en gedecoreerd.

Kaaiendonkse Carroussel

Om 15.35 uur start aansluitend op de Markt de Kaaiendonkse Carroussel. Dat wordt een muzikale middag met optredens van onder andere Hoezo?, Ut Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen, Kruispunt, CV de Pierewaaiers, Staamp, Paul de Laat, Joost en Feestduo De Matties. Als klap op de vuurpijl zal het duo Frank en Stan, beter bekend als Het Feestteam, een feestje gaan bouwen op de Markt. Het Feestteam, dat al bestaat sinds 1999, heeft meer dan 75 Nederlandse feestknallers op het repertoire staan en is meerdere keren uitgeroepen tot Beste Feestact van Nederland. Het duo zal om 17.30 uur optreden.

Carnaval meej Pinksteren

Op Pinksterzondag trekt vanaf 13.11 uur eindelijk de Kaaiendonkse Grote Optocht weer door de straten van Kaaiendonk. De Grote Optocht volgt de traditionele route; vanaf de Heuvel via de Arendstraat, Kerkstraat, Markt, Leijsenhoek, Sint Vincentiusstraat, Zandheuvel, Kloosterstraat en Keiweg naar het Schapendries. Om 20.00 uur is de Prijsuitreiking op de Markt. Op Pinkstermaandag trekt vanaf 14.30 uur de Kinderoptocht door de stad met aansluitend rond 16.11 uur de Boerenbruiloft. Om 19.00 uur komen alle Smulnarren op de Markt saome om afscheid te nemen van Zijne Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen