Kaaiendonk nam in de stromende regen afscheid van Mienus XIV

Foto: Oosterhout Nieuws

Maandagavond hebben alle Smulnarren en Smulnarinnekes op de Markt afscheid genomen van zowel de Nar als van Prins Mienus XIV.

Verregende Tweede Pinksterdag

Tweede Pinksterdag was tevens de laatste dag van het Carnaval meej Pinksteren. Met een verregende Kinderkopkesoptocht vol kleur en een Boerenbruiloft vol improvisaties. Maar het hoogtepunt was toch wel het afscheid van Zijne Ontzettendhoogheid Prins Mienus XIV. Want hoewel iedereen tussendoor even naar huis was gegaan om op te drogen en op te warmen, stroomde om iets voor 19.00 uur de Markt weer vol om afscheid te nemen van ‘onze Prins’.

Afscheid Prins Mienus XIV

Naast het afscheid was het ook meteen het afscheid van diverse anderen binnen de OCS. Zo namen ook bijvoorbeeld de Nar Bas Veldhuizen en Edward Heijne van de Raad van XI afscheid, samen met nog diverse anderen. Maar veruit de meeste aandacht ging naar het emotionele afscheid van Prins Mienus XIV. Zijn laatste officiële plichtpleging was het uitreiken van een cheque ter waarde van 1.458,13 euro aan Burgemeester Buijs voor de opgevangen vluchtelingen uit de Oekraïne. De burgemeester nam meteen de kans om ‘zijn’ Prins Mienus te bedanken voor ruim 6,5 jaar voortgang in de leut. Volgens de burgemeester stond de regen symbool voor alle tranen van de Smulnarren bij het afscheid van hun prins.

Mienus werd weer Paul

Nadat Mienus zijn kinderen en vriendin op het podium had geroepen en zijn laatste dankwoorden had uitgesproken, werd hij door het massaal aanwezige publiek heen begeleid naar de Smulnar. Zijn hoofddeksel en sjaal werden hem afgenomen en Mienus XIV werd weer Paul Oudenhooven. Samen met de zomers gekleden Smulnar (met zonnebril!) werd hij onder luid applaus weggereden van de Markt. Tijdens de aankomende Elluf Elluf Viering zullen de nieuwe Nar en de opvolger van Mienus XIV bekend worden gemaakt. Dat doet we onder het nieuwe motto voor 2023: ‘We ‘ebbe ut wir te pakke!’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen