“Kaaiendonks CarnavalSpektakel wordt nieuwe traditie op de zondag voor carnaval”

Foto: St. Oosterhoutse Gildefeesten

Carnaval 2023 lijkt nog heel ver weg. Toch kwam zondag een speciaal carnavalsorkest in De Pannehoef samen voor een eerste repetitie.

Kaaiendonks CarnavalSpektakel

Wie het programma van Theater De Bussel heeft gezien zag wellicht ook een splinternieuw evenement op 12 februari 2023. Het Kaaiendonks CarnavalSpektakel zal op de zondag voor carnaval haar eerste editie gaan beleven. Joop Hensen, voorzitter van de organiserende Stichting Oosterhoutse Gildefeesten: “Vroeger kende Kaaiendonk jaarlijks een carnavalsconcert dat werd georganiseerd door de Oosterhoutse Harmonie. Dat is helaas ter ziele gegaan en daarmee mist een steeds groter wordende groep ouderen een gezellige carnavalsmiddag. Met een aantal carnavalsenthousiastelingen hebben we er daarom de schouders onder gezet en zo kan ik met trots aankondigen dat de kaarten inmiddels in de verkoop zijn voor de eerste editie van het Kaaiendonks CarnavalSpektakel op 12 februari 2023 in Theater De Bussel!”

Speciaal carnavalsconcert

Het belooft een carnavalesk muzikaal spektakel te worden van, voor en door carnavalsvierders van alle leeftijden. Speciaal voor deze middag is door Anton Meesters een uniek orkest samengesteld met muzikanten van diverse Kaaiendonkse kapellen onder leiding van Waldo van Wijk . Anton: “Vanuit mijn netwerk heb ik een aantal mensen benaderd met de vraag of zij het leuk zouden vinden om muziek te maken in een speciaal carnavalsorkest. De reacties waren overweldigend! Inmiddels hebben bijna 50 muzikanten afgelopen zondag hun eerste repetitie gehad. Nummer die worden gebracht zijn klassiekers van alle tijden zoals onder andere Bloemetjesgordijn, Ons moeder zeej nog en Brabant, waarvan deels met een zanger of zangeres. Daarnaast zal de muziek door carnavaleske intermezzo’s worden worden afgewisseld! Het wordt echt een spektakel!”

De ‘vergeten’ doelgroep

Joop gaat enthousiast verder: “Het Kaaiendonks CarnavalSpektakel is speciaal opgezet voor de ‘vergeten’ doelgroep, de Kaaiendonkse ouderen. De mensen die ervoor hebben gezorgd dat carnaval in Kaaiendonk gevierd kan worden zoals we dat gewend zijn. Een deel van de kaarten wordt ingezet in de strijd tegen eenzaamheid onder Oosterhoutse ouderen. Daarnaast zal de hele show live worden uitgezonden naar een groot aantal bejaarden- en verzorgingshuizen in de regio. Dat is voor de mensen die niet in de gelegenheid zijn om naar De Bussel te komen. Zo hebben zij toch een kaaileuke muzikale carnavalsmiddag. Hopelijk wordt het Kaaiendonks CarnavalSpektakel een nieuwe traditie op de zondag voor carnaval.”

Kaartverkoop is gestart

De kaartverkoop van deze unieke carnavalsmiddag op zondag 12 febuari 2023 is inmiddels gestart. De entreeprijs van 19,56 euro is een knipoog naar het eerste jaar modern carnaval in Oosterhout en is inclusief twee consumpties. De middag start om 14.00 uur en na de voorstelling is er nog een gezellige afterparty waar ook nog een speciaal optreden zal plaatsvinden. Kaarten kun je direct kopen via de website van Theater De Bussel of via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen