Ut Kabinet der Zotheid krijgt implussubsidie van 44.000 euro

Foto: Ut Kabinet der Zotheid

Het college van B&W heeft aan de Stichting Ut Kabinet der Zotheid een impulssubsidie toegekend van 44.000 euro.

Ut Kabinet der Zotheid

Stichting Ut Kabinet der Zotheid is een nieuwe Oosterhoutse stichting die het erfgoed van Kaaiendonk en het Oosterhoutse carnaval wil borgen, beheren en laten zien. Daarnaast wil de stichting een belangrijke bijdrage leveren aan nieuwe projecten in de carnavalsperiode en door het jaar heen om inwoners, jong en oud te verbinden aan het (immaterieel) erfgoed en de hedendaagse carnavalstradities.

Belangrijke waarde

De gemeente Oosterhout ondersteunt dit soort initiatieven die de culturele infrastructuur van de gemeente Oosterhout versterken. Een infrastructuur die een belangrijke waarde is voor haar inwoners, oud-inwoners en bezoekers. Met Ut Kabinet der Zotheid krijgt de stad op een mooie locatie een uniek museum waar alle aspecten van het Oosterhoutse carnaval worden ondergebracht, beheerd en getoond. Het museum gaat deze collectie samenvoegen met een groot deel van de collectie van het nu nog Speelgoed- en carnavalsmuseum. Het college ondersteunt dit initiatief daarom met een impulssubsidie van € 44.000,-.

Ook een bijdrage doen?

Wil jij ook een ‘kaaike’ bijdagen bij de bescherming van het Kaaiendonkse Culturele Erfgoed? Voor 111 euro per jaar kun je ‘Behoeder der Zotheid’ worden en de stichting financieel ondersteunen. Bedrijven kunnen voor 1.111 euro per jaar ‘Omarmer der Zotheid’ worden. En wanneer je handig bent, kun je wellicht ook nog een handje helpen bij de verbouwing en inrichting van het nieuwe museum. Meer informatie via de onderstaande links.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen