Maaike Caron is onze nieuwe nar en Tom Rademakers is Prins Mienus XV

Foto: OCS De Smulnarren

Ut Klein Gevolg is weer compleet nadat Maaike Caron is gepresenteerd als nieuwe nar en Tom Rademakers werd geïnstalleerd als Prins Mienus XV.

Prins Mienus XV

Met nog 99 dagen te gaan tot aan carnaval 2023 is vrijdagavond, op de Ellufde van de Ellufde traditioneel het nieuwe seizoen geopend. Op een bomvolle Markt werd bekendgemaakt dat de Oosterhoutse lerares Maaike Caron (28) de aankomende jaren de rol van nar op zich zal nemen. Enkele minuten later werd bekendgemaakt dat loopbaancoach Tom Rademakers (37) uit Oosteind onze nieuwe leutvorst is en als Prins Mienus XV door het leven zal gaan.

Tom Rademakers

In het dagelijks leven is Tom zelfstandig ondernemer en houdt hij zich bezig met loopbaancoaching, “en alles wat met werkplezier te maken heeft.” Praten voor publiek is daarom niet lastig voor hem. “Ik ben het gewend om in een bepaalde rol voor een groep mensen te staan. Al is dit natuurlijk wel een heel andere rol. Tom weet nog niet precies hoe hij zijn rol als Prins Carnaval wil gaan vervullen. “Ik wil in elk geval verbindend zijn. En ik wil graag mijn kinderen in de buurt houden zodat ze kunnen zien hoe ik als Prins Mienus XV carnaval beleef.”

Maaike Caron

Maaike is de eerste vrouw in het Klein Gevolg en was verrast toen ze werd gevraagd als Nar. “Oud-Nar Jan van den Biggelaar stuurde me een berichtje. Dat heb ik wel tien keer overgelezen.” In eerste instantie zei Maaike nee tegen het verzoek. “Ik dacht echt: dat kan ik toch helemaal niet? En ik was ook bang dat ik carnaval niet meer op mijn eigen manier kon vieren.” Toch bleef ze nadenken over het verzoek. “Tijdens Carnaval meej Pinksteren besefte ik: dit is toch wel heel erg gaaf.” In het dagelijks leven staat ze voor de klas bij Kindcentrum De Ontdekking. “Dat komt wel van pas bij de rol als Nar. Leraren zijn gewend hun eigen plan te trekken.”

Meteen aan de bak!

Prins Mienux XV kan zaterdag al meteen aan de bak! Traditiegetrouw zal het nieuwe insigne worden gepresenteerd tijdens de opening van het carnavalsseizoen op het Hatsekideeplein om 15.41 uur. Voorafgaand aan de opening zullen verschillende Kaaiendonkse kapellen Prins Mienus XV met Groot Gevolg van de Heuvel naar het Hatsekiedeeplein begeleiden en hem laten proeven aan de binnenstad van Kaaiendonk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen