Vrijdagavond krijgen we antwoord op de vraag wie de nieuwe nar en Mienus XV zijn

beeldbewerking: Oosterhout Nieuws
beeldbewerking: Oosterhout Nieuws
Foto: Jeff Maanders (OCS De Smulnarren)

Er gonzen diverse namen door Kaaiendonk, maar vanavond zullen we eindelijk weten wie de komende jaren nar en Prins Mienus XV zullen zijn!

Nieuwe ‘Jaorembleem’

Vandaag is het de ellufde van de ellufde en vindt traditioneel de opening plaats van het nieuwe carnavalsseizoen. En dat start om 11.11 uur met de feestelijke presentatie van het nieuwe ‘Jaorembleem’ bij de Oosterhoutse Feestwinkel in winkelcentrum Arendshof. Het ontwerp is net als voorgaande jaren ook dit jaar weer gemaakt door Bart van Delft. Als je het Jaorembleem vandaag nog ophaalt hebt je nog mooi de tijd om deze op je pak te naaien voordat je vanavond op de Markt wordt verwacht.

Nar en Prins Mienus XV

Om 19.49 uur zal het lange wachten eindelijk worden beloond en wordt op de Markt bekendgemaakt wie de komende jaren de rol van nar op zich zal nemen. We krijgen dan meteen een antwoord op de vraag of we voor het eerst een vrouwelijke nar in Kaaiendonk zullen gaan krijgen! Enkele minuten later zal ook Prins Mienus XV bekend worden gemaakt. Wie heeft er de afgelopen periode wel heel vaak de training af moeten zeggen omdat het zo druk was ‘op het werk’?

Kroegentocht

Begint het je allemaal weer te kriebelen nadat het Kleine Gevolg weer compleet is, dan kun je vanaf 20.30 uur weer meedoen aan de kroegentocht ‘Warempel een stempel in een leuttempel’ en zo het unieke 11/11 pinneke bemachtigen. Op zaterdag wordt om 15.41 uur het nieuwe insigne onthuld en bouwen Kaais Klompleet en het Genootschap der Volledigen tussen De Kloek en Oud Brabant vanaf 17.00 een groot feest op het Prins Mienusplein. ’s Avonds zal Prins Mienus XV de stad in gaan en kan iedereen met hem (of haar) op de foto tijdens ‘Meet Mienus’. Dat is Engels voor ontmoeten. Of zou de OCS bedoelen dat we Mienus met een meetlint moeten gaan opmeten…

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen