Kaailender: wat is er te doen op vrijdag?

Foto: Oosterhout Nieuws

OCS de Smulnarren heeft op haar website de Kaailender staan. Wij lichten dagelijkse evenementen toe zodat jij helemaal up-to-date bent!

Schooltjesdag

Op de vrijdag voor carnaval vieren veel scholen in Kaaiendonk al feest. Prins Mienus en Kaaike en het KLEINGevolgje komen die dag op zo veel mogelijk scholen langs. Samen met de (Jeugd)Hofkapel vieren zij graag het feest even mee. Aansluitend het Juf en Meesterlijk Bal in Café de Beurs waar alle Kaaiendonkse juffen en meesters samen carnaval vieren, maar waar iedereen welkom is.

Zit-carnaval in de Kleine Kaai

Kun je niet meer zo lang staan maar heb je wel zin om te carnavallen? Bij het zit-carnaval kun je genieten van filmpjes van oude optochten, komen de Twee Pinten hun hits als ‘Bloemetjesgordijn’ zingen, is er een tonproater en kun je hossen op carnavalsmuziek van onder andere de Pierewaaiers. Tussen 13.00 en 18.00 uur in De Pannehoef, entree is gratis.

Opening Baronie TV

Om 19.11 uur worden de uitzendingen van Baronie TV officieel geopend. Je kunt alle carnavalsdagen genieten van diverse reportages uit de Baronie van Breda. Zo komt Prins Mienus tradtioneel op zondagmorgen voor de optocht altijd even langs in de studio. Baronie TV is voor abonnee’s van Ziggo te zien op kanaal 45 en voor KPN, XS4ALL en Telfort op kanaal 1369 of 2159 of kijk HIER ONLINE.

Bastenaovend

Inmiddels een traditie voor zowel Bastendraogers als (nog) niet-Bastendraogers: de Bastenaovond. Vanaf 20.11 uur bij Chefz op de Markt.

Opwerreme!

In diverse kroegen kun je alvast een beetje voorproeven. Op het Hatsekiedeeplein is vanaf 18.00 uur de opening met gratis frikandellen en vanaf 20.30 uur hebben d’Askruizen een gezellige kapellenavond georganiseerd bij De Kloeke Brabander (Oud Brabant) waar diverse dweilbandjes zullen optreden. Ook gaat Prins Mienus XV weer op Prinselijke Rijtoer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen