Kaaiendonkers weer massaal naar Halfvasten in Poperinge

Foto: Kaaiendonks Kepelleke d'Askruizen

Dit weekend zal er weer een flinke delegatie vanuit Kaaiendonk afreizen naar het Halfvastenfeest in het West-Vlaamse Popperinge.

Keikoppencarnaval Poperinge

Het was in 1988 dat Ut Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen present was tijdens het Keikoppencarnaval in het West-Vlaamse, Poperinge, de bakermat van de Belgische hopteelt tijdens hun twintigjarig bestaan. Nu, 35 jaar verder, tijdens hun 55-jarig bestaan, zijn de Mannen van Ut Kepelleke, onafgebroken, er nog steeds. Komend weekend is het weer zover: Keikoppencarnaval in Poperinge! Bij d’Askruizen, grotendeels met hun partners, vertrekken de meesten al op vrijdag richting Poperinge Een enkeling zelfs al op donderdag, gevolgd door de rest op zaterdag. Verder zijn er nog frequente carnavalsvierders uit Kaaiendonk die op eigen gelegenheid naar Poperinge afreizen voor deze festiviteiten.

Programma

Het eerste officiële gedeelte is er vrijdag in de late namiddag, wanneer er bij het ‘Oosterhoutertje’ (paaltje met het gemeentewapen red.) de vlaggen worden gehesen van het Keikoppencarnaval en d’Askruizen. Zaterdagavond is er een ‘boemel’ [rondgang] en Masjer’n [maskerade] langs de verschillende horecabedrijven in de nabijheid van het station en op de Markt, dit tot in de late uurtjes. Zondag is een drukbezette dag met om 10.30 uur een Carnavalszitting in de Gotische-zaal van het Stadhuis, gevolg door een receptie en diner. ‘s Middags musiceren d’Askruizen tijdens de 55ste internationale Carnavalsstoet met aansluitend de saffel [dweil] avond en Masjer’n.

Kaaiendonkse inbreng

Maar die zondag is er nog meer Oosterhoutse inbreng. Rond het middaguur arriveert er een touringcar uit Oosterhout met daarin De Koele Band en de Hofkapel van de OCS, aangevuld met Prins Mienus XV en klein gevolg [Narretje – Janus Vaton – Heer Adjudant], Raad van XI, delegatie van bestuur en partners. Ook zij participeren in de carnavalsstoet en nemen deel aan het saffelen. Op uitnodiging van het Keikoppencomiteit en Stadsbestuur van Poperinge is Burgemeester Mark Buijs met partner Christel aanwezig om de festiviteiten te aanschouwen. Kijk voor meer informatie op de onderstaande link.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen