Elluf Elluf goed van start gegaan in Kaaiendonk

Foto: OCS de Smulnarren

Zijne Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XV heeft tijdens de openingsceremonie van het carnavalsseizoen ’23 – ‘24 het nieuwe carnavalsinsigne onthuld.

Elluf Elluf

Een Ellufde van de Ellufde op een zaterdag, dat is natuurlijk de droom van iedere kastelein! En zij werden niet teleurgesteld, want het was gisteren goed druk in de binnenstad. Naast de carnavalvierders van verschillende bandjes en verenigingen was er ook opvallend veel jeugd in de binnenstad te vinden. Ideaal dus dat het lekker weer was en dat er buiten carnaval kon worden gevierd. Hierdoor kon ook de jeugd die nog te jong is om de kroegen in te mogen toch alvast meeproeven van de sfeer en gezelligheid. De buiten-DJ in Klappeijstraat deed zo goed zijn best dat er rond middernacht zelfs een flink opstopping ontstond!

Insigne 2023-2024

Het begon zaterdag allemaal rond 15.11 uur, met een defilé van de verschillende Kaaiendonkse kapellen. Zelfs Prins Michel de Eerste van de Orde van de Vlasch’aard uit het Belgische Kortrijk was aanwezig! Beeldwachter Jan Klerkx benadrukte het 22-jarige jubileum van carnavalsmonument Hatsiekedee, wat ervoor zorgde dat deze een prinselijke onderscheiding kreeg opgespeld. Daarna was het tijd voor de onthulling van het nieuwe insigne. Ans Gladinnes ontwierp een witte basis met een gezicht en daarop een aantal verfpotten die de leut kleuren, passend bij het carnavalsmotto van dit jaar. Het eerste baksel werd dit jaar uitgereikt aan het Gilde der Gulnarren, de sponsorcommissie van OCS de Smulnarren. Daarnaast werd ook het nieuwe jaarembleem gepresenteerd. Dit jaar maakte ontwerper Bart van Delft een verfpalet met daarop een Smulnar met een penseel in de mond.

Snotnarren en Snotnarinnekes

Op het Hatsiekedeeplein speelden er nog enkele carnavalskapellen, maar daarmee kwam er eigenlijk al vroeg een einde aan het officiële programma. Enkele jaren geleden waren er volop spelletjes op de Markt voor de Snotnarren en Snotnarinnekes. Er werd destijds zelfs een gezellige lampionnenoptocht gelopen door de straten van Kaaiendonk! Anno 2023 is het erg jammer dat de kinderen en de jeugd niet wat meer betrokken worden bij de viering van Elluf Elluf. Hopelijk pakt de OCS samen met de horeca die handschoen op voor volgend jaar!

Kaaiendonkse feestjes

De carnavalsvierders konden in De Kloek weer hun traditionele jaarplaatje van Kaais Klompleet halen onder begeleiding van een broodje warme worst en een Jaonuske. Peter Selie en Chef Soldaat brachten de sfeer bij Proeflokaal Moolenaar tijdens Vetplant Live en het was nog lang gezellig druk in Stapstad Kaaiendonk. Als dit een voorbode is voor het echte carnaval, dan belooft het een supergezellig feest te gaan worden! Carnaval is aankomend jaar van zaterdag 10 t/m dinsdag 13 februari 2024.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen