Bombast 1884 laat St.Jansbasiliek rood en groen kleuren

Foto: CV Bombast 1884

Het heeft even geduurd, maar het is carnavalsvereniging CV Bombast 1884 gelukt om de St.Jan rood en groen te verlichten.

Rood meej Gruun

Wie afgelopen weekend Elluf Elluf heeft gevierd in Stapstad Oosterhout is het wellicht al opgevallen dat de Sint Jansbasiliek mooi rood en groen verlicht was. Hoewel er diverse partijen, waaronder VLach ende Whimpel en de Joosterhouter, eerder een verzoek hadden ingediend is het nu mede dankzij de leden van carnavalsvereniging CV Bombast 1884 toch gelukt. Zij schrijven op hun Facebookpagina: “Wat een fantastische mooie verrassing was dat op 11-11-2023! Eindelijk is het gelukt om de toren van de Sint Jansbasiliek Rood meej Gruun te laten kleuren!”

Onderhoud verlichting

Een medewerker van de gemeente laat aan Oosterhout Nieuws weten dat zij bij het onderhoud van de verlichting van de kerk de wens voor gekleurde verlichting mee hebben meegenomen. Tijdens Elluf Elluf was de kerk groen en rood, maar tijdens Koningsnacht zal de kerk bijvoorbeeld oranje zijn gekleurd. En uiteraard zal de toren tijdens carnaval in Kaaiendonk weer mooi rood en groen kleuren!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen