Aanstaande zondag misschien wel de allerlaatste Kaaise Dweildag

Foto: St. de Gangmaokers

Aanstaande zondag is het weer Kaaise Dweildag. Maar zonder opvolger voor voorzitter Theo Poortvliet zou deze 39e editie wel eens de laatste kunnen zijn.

Kaaise Dweildag

Stichting de Gangmaokers organiseert dit jaar voor de 39e keer de Kaaise Dweildag, de traditionele opwarmer voor carnaval. Met in ieder geval minimaal 37 deelnemende (dweil)bandjes, blaoskapellen, (dweil)orkestjes, toeterverenigingen en muziekgezelschappen. Zij zullen met elkaar de strijd aangaan voor de enige echte Jan Melis Publieksprijs, de Theo’s Aanmoedigingsprijs en de Kaaise Dweilcup. En zij zullen de longen uit hun lijf blazen om u mee te krijgen in een polonaise dwars door Kaaiendonk, over de Markt en in ca. 16 deelnemende leuttempeltjes in de Kaaiendonkse binnenstad.

Programma

Vanuit Residentie theater De Bussel zullen alle deelnemende kapellekus rond 13.15 uur aankomen op de Markt. Dan voegt ook Miss Kaaise Dweildag Rachelle zich bij het gezelschap. Op de Markt zal een moment van herdenking plaatsvinden, aan de onlangs overleden Oprichter Jan Melis. Daarna maakt Zijne Ontzettendhoogheid met Groot Gevolg zijn opwachting. Traditiegetrouw spelen alle bands dan gezamenlijk met De Matties de ‘Seterse Hei’ om vervolgens al dweilend hun dweilroute te gaan volgen. Na een middag vol dweilpret keert iedereen weer terug naar de Residentie De Bussel, waar om18:30 tijdens de Grote Finale de winnaars bekend zullen worden gemaakt van de ‘Jan Melis Publieksprijs 2024’, de ‘Theo’s Aanmoedigingsprijs 2024’ en de ‘Kaaise Dweilcup 2024’.

Nieuw voorzitter gezocht

Voorzitter Theo Poortvliet heeft aangegeven dat hij na 19 edities graag het stokje wil overgeven. In 2005 nam Theo in grote dankbaarheid de organisatie over van Jan Melis, de grootste Dweil van Kaaiendonk. Nu vindt Theo dat de tijd is gekomen om terug te treden. De afgelopen periode is al naarstig gezocht naar een enthousiasteling of een groep enthousiastelingen die de Kaaise Dweildag met veel passie weer tientallen edities verder brengt. Helaas is die man/vrouw of groep tot op heden nog niet gevonden. Ben of ken jij die enthousiasteling, mail dan met [email protected] of bel met 06-20810126.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen