Wagenbouwers gezegend tijdens drukbezochte open dag Mienushal

Foto: Jeroen de Jongh voor Oosterhout Nieuws

Veel nieuwsgierige Oosterhouters kregen zondag een kijkje in de keuken van de Kaaiendonkse wagenbouwers tijdens de open dag van de Mienushal.

Zegening door de pastoor

Bezoekers van de open dag konden met eigen ogen zien hoe er volop wordt gelast, geplakt en geschilderd om het motto ‘Leut ‘et alle kleure’ goed uit de verf te laten komen. Verdeeld over twee hallen konden bezoekers zien welke verengingen hun wagen bouwen in de Mienushal en hoe deze prachtige bouwsels tot stand komen. In de achterste hal kon men onder begeleiding van diverse carnavalskapelletjes genieten van een hapje en een drankje. Pastoor Jochem van Velthoven was ook dit jaar weer aanwezig om alle wagens en wagenbouwers te zegenen en ze op deze manier een goede bouwperiode en een leutige optocht toe te wensen.

Inschrijving Kaaiendonkse Optocht

Ook was er dit jaar wederom een kleine markt met kraampjes waarop allerhande carnavalsspullen te koop werden aangeboden en waren er de gratis pannenkoeken voor alle kindjes. De open dag van de Mienushal is traditioneel ook het moment waarop iedereen die met de Kaaiendonkse Grote Optocht mee wil doen zichzelf kan inschrijven. Dat kan overigens nog steeds via de link onderaan dit artikel (na de foto’s). Op een groot bord kon iedereen zien dat er al een aantal clubs en verenigingen zichzelf hebben opgegeven, maar dat er zeker nog nummer bij mogen komen! Al met al was de open dag weer een mooie opwarmer voor carnaval. Jeroen de Jongh maakte voor ons de onderstaande foto’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen