Gemeente gaat Klappeijstraat sluiten als het tijdens carnaval té druk wordt

Kaaiendonk 2023
Kaaiendonk 2023
Foto: Oosterhout Nieuws

De gemeente Oosterhout zet de polonaise in met slimme maatregelen om het jaarlijkse Carnaval in Kaaiendonk zo gezellig mogelijk te maken.

Carnaval in Kaaiendonk

Carnaval in Kaaiendonk is populair. Tijdens Elluf Elluf en andere feesten is de Klappeijstraat de plek om samen te komen en de gezelligheid op te zoeken, maar helaas is het ook een plek waar de drukte soms zorgen baart. De gemeente Oosterhout wil ervoor zorgen dat iedereen veilig en met veel leut carnaval kan vieren. Daarom gaat de gemeente crowd control en monitoring toepassen om de stroom feestvierders in goede banen te leiden.

Veilige viering

Op vrijdag, zaterdag en zondag verwacht de gemeente veel carnavalsvierders in de Klappeijstraat. Vanaf 18.00 uur op vrijdag en zaterdag en vanaf 16.00 uur op zondag zet de gemeente extra beveiliging in die toezicht zal houden op de drukte in de Klappeijstraat. Op de momenten dat het té druk wordt, wordt de Klappeijstraat afgezet. Voor iedere persoon die de Klappeijstraat verlaat, mag er weer iemand naar binnen. Belangrijk is dat deze maatregelen niet alleen de feestvreugde vergroten, maar ook de hulpdiensten voldoende ruimte geven in geval van een calamiteit in de Klappeijstraat.

Meer carnaval

Verschillende bezoekers en uitbaters van kroegen hebben hun zorgen geuit over de drukte tijdens Elluf Elluf en hebben ingestemd om gezamenlijk ervoor te zorgen dat iedereen veilig en onbezorgd carnaval kan vieren. Overigens is de Klappeijstraat niet de enige plek om het carnaval in Kaaiendonk te vieren. Op de Markt, Hatsekideeplein, Leijsenhoek en Mathildastraat (La Cantina) en in de kerkdorpen kunnen vierders ook terecht voor de polonaise.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen