Terugblik op zonnige 39e editie Kaaise Dweildag

Foto: Hoffotograaf Adrie Kersten

Het was weer een weergaloos feestje! Een drukte van jewelste afgelopen zondag in het centrum van Kaaiendonk.

39e Kaaise Dweildag

Maar liefst 37 dweilorkestjes gingen al spelend van het ene cafeetje naar het andere dweilden om hun carnavalsrepertoire nog eens goed te oefenen en zodoende meteen hun ‘ammezuur’ op carnavalspeil brengend. Voor de 39e keer alweer! Het was overal gezellig druk in de diverse leuttempeltjes in de Kaaiendonkse binnenstad, maar ook op straat werd het dweilen eer aangedaan: volop carnavalsvierders die, profiterend van het droge weer, ook dweilend van het ene naar het andere cafeetje zwierden.

Bonte parade

De dag werd geopend in Residentie De Bussel met optredens van de winnaars editie 2023: Ladder(s)zat, Dweilorkest Sorry en Nooit Op Tied. Hierna ging het in een bonte parade naar de Markt, vooraf gegaan door Miss Kaaise Dweildag Rachelle. Op de Markt volgde een indrukwekkend eerbetoon aan Jan Melis, de vorig jaar overleden oprichter van de Kaaise Dweildag. Het Taptoe Signaal werd gespeeld door Anton Meesters en Over and Out door alle dweilkapellen. De Seterse Hei, vertolkt door De Matties, was wederom het startsein voor de carnavalsvierders om te gaan dweilen. Aan het einde van de dag ging de Jan Melis Publieksprijs naar de Deurklinkers uit Elshout. De Kaaise Dweilcup werd gewonnen door Muziekgezelschap Nooit Genoeg uit Utrecht en Kennieharder uit Teteringen kreeg Theo’s Aanmoedigingsprijs.

Afscheid nemen

Maar deze 39e editie was er ook één van afscheid nemen. Theo Poortvliet wil graag na 19 edities het stokje overdragen aan een (of meerdere) enthousiasteling(en) om de 40e editie te organiseren. Hierover worden gelukkig al gesprekken gevoerd met mogelijke kandidaten nadat onder andere Oosterhout Nieuws hierover schreef. Ook Opperspreekstalmeester Gerard Oomen wordt na 31 edities opgevolgd. En wel door Paul Oudenhove (voorheen Prins Mienus XIV). De organisatie van de Kaaise Dweildag, St. De Gangmaokers, is blij met deze opvolging en gaat er van uit dat de 40e editie van de Kaaise Dweildag gewoon doorgang kan vinden op zondag 9 februari 2025! Alvast voor in de agenda dus!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen