De genomineerden voor ‘In-Zak-en-Askruis’ 2024 zijn bekend

Foto: d'Askruizen

Op carnavalszaterdag gaan de Mannen van Ut Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen al vroeg op weg voor de uitreiking van het ‘In-Zak-en-Askruis’.

‘In-Zak-en-Askruis’

Zaterdag 10 februari 2024 in alle vroegte – als de zon nog slaapt en elk weldenkend mens zich aan de dageraad niks gelegen laat liggen – zijn de mannen van Ut Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen al onderweg! Zij brengen op dat onmogelijk vroege uur een verrassend bezoek aan een zorgvuldig uitverkoren Oosterhoutse man of vrouw die naar het scherp en evenwichtig oordeel van Ut Kepelleke de twijfelachtige eer te beurt valt om ‘t In-Zak-en- Askruis te ontvangen. Een onderscheiding die enkel en alleen de bedoeling heeft om daar verlichting te brengen waar het nodig is! De therapeutische werking die van deze onderscheiding uitgaat wordt door de drager als zeer weldadig ervaren.

Onderscheiding en oorkonde

De Oosterhouter (m/v), bij wie de mannen van Ut Kepelleke – tamelijk ongevraagd , maar daarom niet minder welkom – binnengaat, krijgt naast ‘t In-Zak-en-Askruis een bijbehorende oorkonde uitgereikt. Het ontbijt – door Ut Kepelleke zelf meegebracht – gebruikt men dit jaar -in overleg- wel of niet ten huize van de gelukkige. Het enige waar Ut Kepelleke als kleine tegenprestatie op durft te rekenen, is een versgezet bakske koffie. Om de feestvreugde te verhogen brengt Ut Kepelleke dit keer weer wel een serenade zo vol van kabaal dat de serene ochtendstilte bruut wordt verscheurd en men zich in de buurt vertwijfeld af zal vragen: Wat is er nou weer gaande? Maar laten we wel wezen: zowel hij/zij als de directe buurtbewoners hebben het enorm getroffen, want eerlijk is eerlijk: wie kan nazeggen dat de carnaval in 2024 op zaterdagochtend om 07.00 uur of eerder toch begonnen is?

De genomineerden 2023

“O ja, in de afgelopen jaren is ten onrechte de indruk gewekt dat uiteindelijk ‘t In-Zak-en- Askruis toeviel aan een niet genomineerde. Als dat al zo was tot nu toe, dan berustte dat op louter toeval”, zo laat Ut Kaaiendonks Kepelleke nog weten. De genomineerden voor dit jaar zijn (in volstrekt willekeurige volgorde):

  • Elvera van Strien – Uitbater van Café De Pub – Luctor et emergo, niet alles is vanzelfsprekend, kwam zij achter!
  • OCS “De Smulnarren” neemt afscheid van wel heel mensen. Zijn zij allen uitgesmuld?
  • Ton Schoenmakers – Voorzitter Abrahamdag – Abrahamdag succesvol in een nieuw jasje gestoken, maar in een veel kleinere maat, gezien de terugloop in deelnemers.
  • Mark Graveleyn – Voorzitter Floralia Park – Met het uitblijven van een gerenoveerd theehuis, is het lastig theedrinken in het park.

Zaterdag lees je uiteraard op Oosterhout Nieuws welke van deze genomineerden (of toch heel iemand anders) de twijfelachtige eer heeft gehad het ‘In-Zak-en-Askruis’ 2024 te hebben mogen ontvangen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen