Theo Poortvliet ontvangt ’t In Zak en Askruis 2024

Foto: Marc Korthout

In alle vroegte is Theo Poortvliet zaterdagmorgen door Ut Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen gewekt voor ’t In Zak en Askruis.

’t In Zak en Askruis

Ut Kaaiendonks Kepelleke d‘Askruizen trekt al sinds 1986 op carnavalszaterdag eropuit om ’t In Zak en Askruis uit te reiken. Meestal gaat deze onderscheiding naar een persoon of organisatie die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. In dit geval is gekozen voor Oud-Kaaise-Dweildag-Voorzitter Theo Poortvliet.

Theo Poortvliet

De motivatie van Ut Kepelleke: “Na 19 edities vond Theo dat hij wel was uitgedweild, maar de vraag is natuurlijk of hij wel doorheeft wat dat voor hem betekent? Dat wordt bij de volgende Kaaise Dweildag dweilen met de kraan open en huilen met de pet op. Ut Kepelleke – wat overigens nog nooit officieel heeft meegedaan aan diejen dweildag – wil Theo graag bedanken voor al zijn inspanningen maar hem ook een hart onder de riem steken in de dweilloze tijden die voor hem in het verschiet liggen. De vraag is natuurlijk of er op tijd een nieuwe voorzitter gevonden wordt voor de Kaaise Dweildag, maar wij gaan er vanuit dat het Kaaise dweilfenomeen in goede handen terecht komt zodat het tot in lengte van dagen de Kaaienschijters klaar kan stomen voor de carnaval!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen