Kaaiendonkse RoekOe verovert TikTok met hun 'Koekwaus'

nov 30 2021, 6:57 Kaaiendonk
kv de roekoe
Ooit begonnen als een carnavalsact met duivenmelkersjassen in Kaaiendonk, maar inmiddels een hit op TikTok: RoekOe Brabant.

RoekOe Brabant is een hit op TikTok

Wie de afgelopen dagen op TikTok heeft gezeten kan er eigenlijk niet omheen. Het nummer Koekwaus van de Kaaiendonkse RoekOe is inmiddels niet van het social media platform af te slaan! Met name vrouwen delen video's van zichzelf waarbij aan het einde met een TikTok-filter de ogen alle kanten op lijken te draaien. Het nummer is gemaakt voor carnaval 2020 en werd op Youtube al meer dan 75.000 keer bekeken en beluisterd. Overigens heeft Brabantse RoekOe ook een Facebookpagina met ruim 80.000 volgers waar regelmatig grappige Brabantse tegeltjeswijsheden, filmpjes en grappen worden gedeeld.

Hoe het allemaal begon...

Er waren in 2011 eens vier Kaaiendonkse maten, Patrick van Gool, Joost Rombouts, Roel Koks en George van der Pluym. Zij besloten tijdens carnaval verkleed te gaan als ouderwetse duivenmelker, inclusief jasschort, platte pet en een duif op de schouders. De Kaaiendonkse Duivenmelkers Vereniging (KDV) Roek-Oe zag het licht. George vertelde hier eerder over aan Oosterhout Nieuws: "Roek-Oe is genoemd naar het geluid van de duiven, maar ook 'ik ruik je' verwijzend naar de ondergescheten rug van de duivenmelkersjassen. In de tijd dat we begonnen postte ik regelmatig grappen op Hyves. Dat was toen heel populair. De pagina groeide flink. Omdat er verwarring ontstond met kinderdagverblijven, die ook KDV als afkorting gebruiken, en om het gebied te vergroten werd de naam omgezet naar RoekOe Brabant. En daarmee groeide het helemaal als kool!"

Carnavalshit Koekwaus

van RoekOe Brabant komt al uit 2020. George vertelde toen: "Ik ben zelf een heel groot fan van de carnavalskapellekes en zoek die ook altijd graag op met carnaval. Maar van die gebruikelijke hoempapa muziek, daar houd ik dus niet zo van. Ik ben wel een groot liefhebber van dancemuziek. En ik bedacht dat het wel leuk zou zijn als die twee werelden bij elkaar zouden komen." George kwam in gesprek met muziekmanager Andy Broeders, boeker Gino Schipperen van de WC Experience en Kaal Kabaal en de zeer kundige producer Roel Jongenelen, ook bekend als de bassist van VOF de Kunst. George "Na vele uren in de studio hadden we de goede basisbeat met gezellig feestgelal. De heerlijke zwoele stem is van mijn grote vriendin Nikolette van der Heide, de Rotterdamse vragensteller Joeri van der Schans en de zware Koekwaus en gemaakte kakstem zijn van mijzelf. Het grappige filmpje van Wildebeest Productions maakte het ook op social media helemaal compleet."