Carnaval leeft in Kaaiendonk, en op woensdagavond 19 februari duikt Peter van Gils in de rijke geschiedenis van dit volksfeest tijdens een lezing bij Heemkundekring Oosterhout.
Vanaf 19.30 uur neemt hij de aanwezigen mee langs de ontwikkeling van de Vastenavondviering in Oosterhout, zowel vóór als na het iconische jaar 1956, toen de stad officieel de naam Kaaiendonk kreeg tijdens carnaval. Bezoekers kunnen niet alleen luisteren, maar ook actief deelnemen. Er is volop ruimte voor vragen en stellingen, want zoals Van Gils zelf zegt: "Carnaval is geen exacte wetenschap, gelukkig maar."
Van Gils, geboren in 1981, is geen onbekende in de Oosterhoutse carnavalswereld. Als wagen- en insigneontwerper, bouwer, optochtdeelnemer, liedjesmaker, bestuurslid en creatief brein bij Stichting BOMBAST, heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend. Daarnaast is hij een van de voorzitters van de Kaaiendonkse KerenevalsKennisKwis, oud-conservator van het Kaaiendonks Carnavalsmuseum, docent aan de Oosterhout Academie en schrijver/regisseur bij Stichting KaaienDoc. Zijn kennis en persoonlijke ervaringen vormen de basis voor een avond vol anekdotes, feiten en inzichten over de carnavalscultuur in Kaaiendonk.
De lezing vindt plaats in Arendshof 208, bereikbaar via de achterzijde aan de Rulstraat. Inloop vanaf 19.00 uur. Toegang is gratis voor leden van Heemkundekring Oosterhout, niet-leden betalen €2,- per persoon.