Jeffrey Ramstijn is Prins Mienus XIII

Foto: Henny Brandt voor oosterhout.nieuws.nl
Prins Mienus XIII
Prins Mienus XIII

Zijne Ontzettend Hoogheid Prins Mienus Dertien is vanavond aan het Smulnarrenrijk gepresenteerd. Voor de komende vijf jaar wordt de rol van onze Leutvorst vervuld door Jeffrey Ramstijn (35 jaar).

Wie wordt Mienus XIII?

Het was net exact 23.11 uur toen iedereen met de aftelklok mee begon af te tellen. Eenmaal op nul vertelde Martinus van de Kaaipolder, de voorzitter van OCS De Smulnarren wie onze nieuwe Prins Carnaval zou zijn. Verschillende namen werden vooraf genoemd. Was het Joost de Jongh of toch misschien Ernst-Jan van Langh? Gertjan Mekes dan, of Richard van Rosendaal? Uiteindelijk kwam het hoge woord eruit: “Jeffrey Ramstijn is jullie nieuwe Prins Mienus XIII”!

Oosterhout.nieuws.nl zocht het uit

Even ging er een golf van verontwaardiging door de menigte. Wie is die beste man? Waar kunnen we hem van kennen? Hij is ieder geval niet een van de ‘bekende koppen’ in de Kaaiendonkse carnaval. Oosterhout.nieuws.nl zet even wat feiten op een rijtje: Jeffrey is geboren op 4 oktober 1981 en hij is opgegroeid in de Van Oldenbarneveldstraat. Hij is dus met recht een echte Besterdboy te noemen, hoewel hij tegenwoordig op Oosterheide woont. In het dagelijks leven is hij eigenaar van Ramstijn Afbouw. De meeste Oosterhouters zullen Jeffrey niet meteen kennen vanuit de carnaval, maar binnen de voetballerij is hij een bekend gezicht. Hij is getrouwd en heeft 1 kind en de tweede is op komst.

Mienus XIII komt vandaag al volop in actie

Wie Jeffrey in zijn nieuwe rol wil zien heeft daar vandaag al meteen volop kansen voor. Om 10.50 uur wordt het carnavalsseizoen officieel geopend en het nieuwe insigne gepresenteerd. Let op! Dat vindt niet plaats op de Markt vanwege een uitvaart in de St.Jansbasiliek, maar op het Prins Mienusplein. Daarna zal onze nieuwe Leutvorst aanschuiven bij de Klunch van het Genootschap der Volledigen en vanavond is hij een van de eregasten tijdens de Kaaikwèkavond waar hij ook de Kaaikwèktrofee zal overhandigen aan de band met het carnavalsliedje voor 2017. En je kunt Prins Mienus XIII ook volgen op social media via @MienusDertien of https://www.facebook.com/Mienusdertien/ Oostehout.nieuws.nl wenst Z.O.H. Prins Mienus XIII veul leut tijdens zijn regeerperiode!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen