Gezellige carnavals kindermiddag tijdens Elluf Elluf Viering

Screenshot Youtube
Screenshot Youtube
Foto: OCS de Smulnarren

Zaterdag 10 november wordt de opening van het carnavalsseizoen gevierd. De viering is in een nieuw jasje gestoken en er is een speciale kindermiddag aan toegevoegd!

Dans mee met ‘Dromendans’!

Tegen 15.00 uur zal de opening van de speciale Elluf-Elluf Kindermiddag van start gaan. Er is dan na de onthulling van het nieuwe insigne op de Markt van alles te doen. Zo zijn er verschillende spelletjes te spelen op de Markt en kun je je mooi laten schminken. Maar er is meer! Er is ook een ballonnenclown die de mooiste ballonfiguren kan maken. Heb je altijd al eens mee willen dansen met de Dansmariekes? Dan is dit jouw kans! Via het filmpje onderaan dit artikel leggen twee Dansmariekes de pasjes uit voor het dansje bij de ‘Dromendans’, zodat je zaterdag lekker met hen mee kan dansen!

Kaaiendonkse Lampjesparade

Om 17.15 uur begint het al lekker donker te worden. Tijd voor de nieuwe Lampjesparade! Je hoeft zelf geen lampion of zoiets mee te nemen, want er worden gratis foamsticks met lampjes uitgedeeld. Daarmee lopen we de Kaaiendonkse Lampjesparade door de binnenstad. Wanneer iedereen weer terug is op de Markt wordt het nieuwe Kaaiendonkse carnavalslied gepresenteerd en kun je ook nog een lekkere pannenkoek scoren. En het allermooiste is: alle kinderactiviteiten zijn helemaal gratis!

Ook voor papa’s en mama’s

Ook aan de papa’s en de mama’s is gedacht. Zij kunnen het nieuwe insigne kopen in Oud Brabant en vanaf 18.00 uur met een speciale carnavalsmaaltijd mee eten. Je dient hiervoor een speciale maaltijdbon te kopen voor slechts 5 euro bij d’Apotheek. Wees er snel bij, want de eerste 300 kopers van een maaltijdbon krijgen er een exclusieve ‘limited edition 11/11-pinneke’ bij cadeau! Om 19.44 uur start de Prinselijke rijtoer langs de Kaaiendonkse Leuttempeltjes, waar ook de nodige kapellen zullen optreden. De rijtoer eindigt weer op het Hatsekideeplein om 22.11 uur waar we met z’n allen het nieuwe carnavalslied zullen zingen en nog enkele kapellen zullen optreden. In de Klappeijstraat barst rond die tijd het carnavalsfeest voor jongeren los. En natuurlijk is er ook weer de traditionele 11-kroegentocht, waarbij je jouw eigen 11-kroegen-speldje kunt behalen. Kaarten zijn te verkrijgen in de deelnemende cafés.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen