Ontdek waar je eten vandaan komt tijdens Toer de Boer

Foto: Toer de Boer (via Facebook)

Veel mensen vertoeven dagelijks op het mooie platteland: fietsen, wandelen en recreëren in een omgeving die ruimte biedt en rust lijkt uit te stralen. Lijkt, want in feite bruist het Oosterhoutse platteland van activiteiten, welk jaargetijde het ook is.

Bezieling

Dagelijks zijn boeren en tuinders op hun bedrijven bezig met het verzorgen van hun dieren, hun planten en hun gewassen. Zij doen dat niet alleen vanuit economisch perspectief, maar ook vanuit een stuk bezieling: “jouw voedsel en jouw omgeving is hun zorg”!

Uitleg over gangbare en bio landbouw

Verschillende agrarische ondernemers, verenigd binnen ZLTO afd. Oosterhout en Drimmelen willen je gastvrij ontvangen en kennis laten maken met hun bedrijfsactiviteiten. Zij geven graag uitleg geven over het houden van koeien, kippen en varkens en paarden, over het verschil tussen ‘gangbare’ en biologische landbouw, over het telen en verzorgen van land- en tuinbouw gewassen, over techniek en het omgaan met de hectiek van zaai / plant en oogstperioden over neventakken en nog veel meer. Je kunt er het platteland ‘proeven’ en beleven in de volle breedte.

Bezoek is de moeite waard!

Ongetwijfeld zul je na afloop van zo’n bezoek met andere ogen door het platteland rijden en wandelen. Een bezoek is dan ook meer dan de moeite waard. Diverse bedrijven geven op verschillende data een kijkje achter de schermen. Alle rondleidingen van Toer de Boer beginnen stipt om 10.30 of 13.30 uur. Kijk voor alle data en adressen op de onderstaande link:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden