Lia de Craen viert jubileum in voormalig ABN Amro bankgebouw

Foto: Lia de Craen

Zondag 11 augustus viert kunstenares Lia de Craen dat ze alweer een jaar haar atelier heeft in het voormalige bankgebouw aan het Arendsplein.

De tijd vliegt

Hoe vaak zeggen we niet tegen elkaar  dat de tijd voorbij vliegt? En eigenlijk is dat ook wel zo. In augustus is het alweer een jaar geleden dat kunstenares Lia de Craen neerstreek in het voormalige ABN Amro bankgebouw aan het Arendsplein en daar haar atelier vestigde. Sindsdien zijn er al veel mensen op de open ateliers geweest op vrijdagmiddag en de tweede zondag van de maand om te genieten van een kop koffie en om te kijken naar de steeds wisselende exposities.

Nieuwe inspiratie

Nu de zomer weer op zijn einde raakt, heeft Lia weer de rust om ongestoord aan nieuwe ideeën en aan nieuwe schilderijen te werken. Het nieuwe thema waar zij haar inspiratie vandaan haalt is ‘De tijd tikt het leven zo voorbij’. Lia: “Bladerend in fotoboeken zag ik inspiratiefoto’s voorbij komen die ik 20 jaar geleden als uitgangspunt voor mijn werk heb gebruikt. Vooral foto’s van gletsjers en berglandschappen. Ik heb ze weer in het atelier gelegd en ben er opnieuw mee aan de slag gegaan. Zo is mijn nieuwe serie ontstaan.”

Neem eens een kijkje

Zondag 11 augustus ontvangen de bezoekers een kleinigheidje vanwege het 1-jarig jubileum van het atelier en op zondag 1 en zondag 8 september is het atelier extra geopend voor de start van het nieuwe kunstseizoen. Ook dan ligt er een attentie voor je klaar en zijn er leuke winacties! Je vindt het atelier van Lia in het voormalige kantoor van ABN Amro aan het Arendsplein 70.Tijdens je bezoek aan de expositie kun je gratis je auto parkeren achter het bankgebouw.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden