Zolderverkoop bij Museum Oud Oosterhout

Foto: Brabants Museum Oud Oosterhout

Vanaf 11.00 uur kun je in Museum Oud Oosterhout aan de Bredaseweg terecht voor een speciale Zolderverkoop. Entree is 3,50 euro per persoon inclusief koffie of thee.

Zolderopruiming

De zolder van het museum is opgeruimd en de vrijwilligers van het museum deden dat thuis ook. De uitkomst is een mooi assortiment spullen voor een klein prijsje. De opbrengst komt ten goede aan het museum.

Miniatuurhuisjes

In het museum word je als bezoeker letterlijk mee terug in de tijd genomen en zie je hoe men leefde in de tijd tussen 1900 en 1950. In het miniatuurpark, een soort Madurodam, staan 270 miniaturen opgesteld.  Het zijn op schaal nagebouwde woningen, fabrieken, winkels, slotjes en andere objecten die samen het stadje Oosterhout rond 1900 vormen in de schaal 1 op 20. In de originele Vlaamse Schuur uit 1739 vindt je een opstelling van oude ambachten, zoals een oude wasserij, schoenmakerij, klompenmakerij en smederij. In het binnenmuseum kun je terecht voor het bezichtigen van een oude school, de kamer van een oud-burgemeester van Oosterhout en de authentieke drukkerij. En wist je dat je in de koffiekamer ook terecht kunt voor echt ouderwets Hollands Snoepgoed?

Meer informatie

De toegangsprijs voor museumbezoek + zolderverkoop is voor jong en oud, alleen op die dag, slechts € 3,50 incl. een kop koffie/thee. Parkeren is zoals altijd gratis. Je vindt het museum Oud Oosterhout aan de Bredaseweg 129, naast Restaurant Paradijs.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden