Rabo Amerstreek stelt 150.000 euro beschikbaar voor Clubsupport

Zanggroep Cadans tijdens de uitreiking in 2019
Zanggroep Cadans tijdens de uitreiking in 2019
Foto: Zanggroep Cadans

Rabobank Amerstreek start vanaf 5 oktober de actie Rabo ClubSupport en stelt dit jaar maar liefst 150.000 euro beschikbaar!

Rabo Clubsupport

Dit jaar stelt Rabobank Amerstreek € 150.000 van haar winst beschikbaar voor Rabo ClubSupport. De leden van deze lokale bank bepalen hoe de winst over de clubs verdeeld wordt. Leden (vanaf 12 jaar) van Rabobank Amerstreek kunnen van 5 tot en met 25 oktober hun stem uitbrengen op de clubs uit de Amerstreek die zij een warm hart toedragen. Hoe meer stemmen er op een club uitgebracht worden, des te groter de bijdrage die de club ontvangt. Dit jaar kunnen leden voor het eerst ook stemmen via de Rabo App. In november wordt de uitslag bekend gemaakt en worden de cheques uitgereikt aan de deelnemende verenigingen en stichtingen. Hieronder twee van de ruim 360 clubs en verenigingen die binnen het gebied Amerstreek meedoen aan ClubSupport en vragen om jouw stem. Om te stemmen kun je naar de speciale stempagina via de link onderaan dit artikel.

Scouting Mariagroep

Ook Scouting Mariagroep (stichting Scouing Oosterhout) doet dit jaar mee met deze actie om wat extra geld te krijgen voor onder andere het onderhoud van de blokhut en voor vervanging van diverse spel en kampmaterialen. Clubhuis ‘Het Dankertje’ van Scouting Mariagroep is te vinden aan de Korenbochtd op een schiereilandje tussen het Markkanaal en de Zwaaikom. Achter het terrein is een mooi stuk bos, waar we heel veel te vinden zijn voor spelactiviteiten. Scouting is samen spelend leren, wat leidt tot sterkere persoonlijkheden. Je ontwikkelt bij de Mariagroep Scouting vaardigheden waar je binnen en buiten Scouting wat aan hebt. Zo leer je onder andere knopen leggen en koken. Maar natuurlijk is het vooral lol maken, knutselen, excursies, sport en spel. Daarnaast ga je lekker op kamp, zingen, marshmallows bakken op ’t kampvuur, en nog heel veel meer… Uiteindelijk onstaan er vriendschappen voor het leven! Iedereen tussen 4 en 21 jaar kan zich aansluiten en vrijwilligers zijn welkom vanaf 18 jaar.

Zanggroep Cadans

In deze tijd hebben de clubs en verenigingen het natuurlijk extra zwaar en proberen zij op alle mogelijke manieren te overleven. Zanggroep Cadans vormt hierop geen uitzondering. De repetitieruimte sloot haar deuren, er kon niet meer worden gerepeteerd en alle optredens en activiteiten werden afgezegd. Er waren activiteiten rond NL Doet in maart, die niet konden plaatsvinden, er zou gezongen worden in Slotjesveste, bij museum Oud Oosterhout, in Rotterdam bij het Songfestival, op het KOM festival in Oosterhout…..niets van dat al. Probeer dan de vereniging maar eens aan de gang te houden. Een verrassing aan de deur met Pasen, een kaartje in de bus met de beste wensen. Leuk allemaal, maar dat de crisis zo lang zou duren, kon niemand voorspellen. In juli is Zanggroep Cadans weer schoorvoetend begonnen; repeteren met de dirigent en zes mensen op veilige afstand in De Beuk, naast de Vredeskerk. Toen de regels wat soepeler werden is de groep uitgebreid tot zestien mensen en voorlopig wordt er geoefend in de voormalige Antoniuskerk in Oosterhout. Voor de winter moet er weer wat anders gezocht worden, want de kerk wordt niet verwarmd. Hier in een paar regels de problemen waar alle clubs, verenigingen en vooral zangkoren mee zitten. Al die extra oplossingen kosten geld en hoewel de leden trouw hun contributie blijven betalen, komt er verder niet veel geld binnen. Daarom is juist dit jaar de Rabo ClubSupport actie meer dan welkom!

De Zonnebloem Oosterhout

Kies bij het stemmen van de Rabobank Club-Support-actie voor de Zonnebloem Oosterhout. Hieronder vallen tevens de kerkdorpen Den Hout, Dorst en Oosteind. Bij het stemmen is Zonnebloem Oosterhout wat moeilijk te vinden. Maar kies bij de selectie “Zonnebloem” voor de meest onderste rechtse Zonnebloem. Waarom zou je kiezen voor de Zonnebloem? Dat is natuurlijk niet zo moeilijk. Met de opbrengst van deze Rabobank Club-Support-actie kunnen zij wat extra doen voor hun gasten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen