TSC onverdiend uit bekerstrijd na 1-2 tegen Unitas’30

Foto: TSC

De bekerdroom van TSC is gisteravond uiteen gespat na de onverdiende 1-2 nederlaag tegen Unitas’30 uit Etten-Leur. Het verslag is geschreven door Henk Jansen.

TSC – Unitas’30

Op deze nazomer donderdagavond stond de bekerwedstrijd TSC tweede klasse tegen Unitas’30 hoofdklasse op het programma. Heel veel supporters uit Etten-Leur waren meegekomen om hun succesvolle team bij te staan. En dat was nodig ook! TSC speelde met lef en brutaliteit. Het leek er zelfs op, dat hoe sterker de tegenstander werd, hoe beter TSC daarmee om kon gaan.

Eerste helft

Niemand keek er dan ook van op dat halverwege de eerste helft TSC verdiend op 1-0 kwam door een prachtige vrije trap van Tim Rubenkamp. Hij schoot vanaf 25 meter de bal loeihard langs de muur in de linker beneden hoek. Amper 5 minuten later was het aanvoerder Marnix van der Velden die met rechts geschoten, de bal via de binnenkant van de kruising terug het veld in zag komen. De 2-0 zou anders toch echt een feit zijn geweest. De mannen uit Etten-Leur bleven er geloof in houden. Maar buiten het voetbal gebeurde er deze avond nog meer bijzondere dingen. De vader van de trainer van Unitas’30 zat rustig naast de dug out toen hij plots in elkaar gezakt naar de grond ging. Hij had een bal van een wedstrijd op het naastgelegen veld loeihard op het achterhoofd gekregen. De wedstrijd werd uiteraard stil gelegd. Men vreesde het ergste. Gelukkig kwam de man weer bij zinnen en kon de strijd na de rust worden voortgezet.

Tweede helft

Na de thee eerst de minuten inhalen van de pauze voor de rust. Opnieuw ging de strijd weer gelijk op. Beide doelmannen waren in juiste vorm. Bij TSC stond Yannick Millenaar onder de lat en hij liet opnieuw zien dat hij voor niemand onder hoeft te doen. Hij speelde een foutloze partij en straalde veel vertrouwen uit. Halverwege de tweede helft de eerste en enige dekkingsfout bij TSC achterin en gelijk was het Unitas dat met een mooie kopbal de 1-1 liet aantekenen. Alles was nog mogelijk. Echter nu sloeg de pech toe voor TSC ,amper 4 minuten later een hoekschop voor Unitas. De bal voor de goal en via de kluts viel de 1-2 via een eigen TSC speler. Tegen de verhouding in kwam Unitas op 1-2.

Ambulance

Kort voor het eind moest de ambulance dan toch naar de Warandelaan komen waar deze eerder nog was afgebeld. Nu was het een Unitas’30 speler die door een ongelukkige botsing een zware schouderblessure op liep. Opnieuw lag de wedstrijd lange tijd stil. TSC kon daarna in de resterende minuten niet meer scoren, hoe kort ze er ook bij waren. De mannen van ‘De Trots van Oosterhout’ hebben een prima wedstrijd gespeeld, maar deze keer was Unitas’30 de gelukkige winnaar. TSC kon met trots en opgeheven hoofd het veld en de bekerstrijd verlaten. Een gelijke stand was de meest terechte uitslag geweest van deze overigens sportieve wedstrijd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen