Tweede seizoenszegen voor Hidde Swart tijdens Acht van Chaam

Foto: Toon Rekkers / JEGG-DJR Academy

Hidde Swart behaalde woensdag bij de junioren in de Acht van Chaam zijn tweede seizoenzege en zijn tweede zege binnen drie dagen.

Acht van Chaam

Woensdag werd de klassieke wielerkoers Acht van Chaam verreden. De Acht van Chaam, ook bekend als de Acht van Chaam-Molenschot, is een jaarlijks terugkerende wielerronde en een van de meest prestigieuze eendaagse wielerwedstrijden in Nederland. Als een van de oudste wielerwedstrijden van het land heeft de Acht van Chaam een speciale plaats in de harten van wielerfans en de lokale gemeenschap.

Hidde Swart

Het wielertalent Hidde Swart van JEGG-DJR Academy zat in de finale van de 50 kilometer lange wedstrijd voor junioren in een kopgroep van vier renners. Hidde toonde zich de snelste in de eindspurt. Dat de benen en het hoofd weer volop op winnen stonden hoeft geen betoog. Afgelopen zondag schreef hij al de Memorial Lars Janssen in Merksplas al op zijn naam. Na een periode van knieproblemen in de maanden mei en (begin) juni was dit een mooie beloning voor zijn geduld en de daaropvolgende inspanningen om weer de beste versie van zichzelf te worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen