Brand bij ELD onder controle

Bij European Liquid Drumming aan de Zeilmakerijweg is dinsdagavond een felle brand uitgebroken. Inmiddels is de brand onder controle: om 23.30 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Volgens onbevestigde bronnen zou een ontploffing in dit chemisch verpakkingsbedrijf de oorzaak van de brand zijn geweest. Daarna zouden nog enkele knallen zijn gehoord. 

Rond 21.15 uur is er een brand uitgebroken bij het bedrijf ELD in Oosterhout. Bij dit bedrijf worden chemische stoffen overgeslagen en opgeslagen. De brandweer was snel ter plaatse met groot materieel. Er was sprake van veel rookontwikkeling. Er zijn bij deze brand geen slachtoffers gevallen. De brandweer is direct overgegaan tot het verrichten van metingen. De meetresultaten wijzen er op dat er geen gevaar is ontstaan voor de volksgezondheid. 
Uit voorzorg is het advies gegeven ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen. Dit advies is inmiddels weer ingetrokken. Om 23.30 uur heeft de brandweer het sein ‘brand meester’ gegeven.
De brand op het terrein is ontstaan in een loods, waarin lege plastic vaten en een aantal vaten met ongevaarlijke stoffen stonden opgeslagen. Het plastic van de containers en vaten zorgde voor de zwarte rook. Onderzocht zal worden hoe de brand is ontstaan.

Het bluswater dat is gebruikt bij het bestrijden van de brand is op het terrein van ELD opgevangen en wordt per tankwagen afgevoerd. Het bluswater dat is gebruikt voor het nathouden van de omliggende panden is niet vervuild geraakt. 
Burgemeester Huisman: “Ik kan mij voorstellen dat mensen in de omgeving bij het zien van de grote rookwolk zich zorgen hebben gemaakt. Daarom is het advies uitgegeven om ramen en deuren gesloten te houden en is er meteen gestart met het verrichten van metingen. Gelukkig wijzen de meetresultaten er op dat er geen gevaar is ontstaan voor de volksgezondheid.”



foto’s en video: Mathijs Bertens/Stuve Fotografie
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen