Oosterhoutse drummer Jimmy van den Nieuwenhuizen wint prestigieuze Award

Foto: Jimmy van den Nieuwenhuizen (via Facebook)

De lezers van de Slagwerkkrant hebben de in Oosterhout geboren drummer Jimmy van den Nieuwenhuizen uitgeroepen tot winnaar van de Slagwerkkrant Poll Award 2015 in de categorie Rock/Dance/Funk Drums Benelux. De award zal op 13 september worden uitgereikt tijdens het Drumworld Festival in Ittervoort.

 

Hieronder de reactie van Jimmy die hij op zijn site plaatste:
“Lieve stemmers en lezers van Slagwerkkrant,

Ik schrik er gewoon van! Ik ben in de Slagwerkkrant Poll verkozen tot #1 in de categorie “Rockdrums Benelux”! Wowwwww!

Muziek maken is natuurlijk geen wedstrijd, maar ik ben wel heel erg vereerd dat zo veel mensen op me gestemd hebben en heel erg dankbaar voor alle steun en aandacht die ik van Slagwerkkrant heb mogen ontvangen afgelopen jaar.

Tevens bedank ik graag mijn trouwe sponsors voor hun jarenlange support. In het speciaal en inmiddels al 7.5 jaar Yamaha drums (Chris en Martin), Zildjian cymbals (Henk en ook zeker Jeroen die me als broekie binnenhaalde) , Evans drumheads (ook Jeroen) en Agner drumsticks (Danny); Jullie hebben me ALTIJD gesteund en op weg geholpen waarvoor superveel dank…
Ook een shout naar Meinl Percussion, Porter & Davies, Q-sticks en El Cajon; Dank jullie wel.

Last but not least; Lezers onwijs bedankt; Deze zal ik niet gauw vergeten!”

VanVelzen
Naast z’n sessiewerk is Jimmy als gezegd al enkele jaren de vaste drummer in de band van Roel van Velzen. “Tuurlijk, zonder Roel geen VanVelzen. Maar VanVelzen is echt een collectief. Roel betrekt ons bij het schijfproces, we kunnen samen de diepte in. Een echt bandje.”, zo lezen we op zijn site.

Ook tourt Jimmy op dit moment met diverse artiesten, speelt hij bij Mainstreet, “De beste singer-songwriter van Nederland”, Jeroen van der Boom, De Fluitsma en Van Tijn band en is hij veel aan het werk in z’n studio The Superhero Suite, die hij samen met gitarist Roy Beukers runt. Hij neemt er drumtracks op, maar ook steeds meer complete producties. “Ik ben heel serieus bezig met het studiowerk. Zowel op gebied van productie, sound en compositie als op technisch vlak. Werken in de studio, produceren, componeren, drumtracks inspelen, het is heel interessant en leuk om te doen. Dat wordt zeker een belangrijk onderdeel van m’n werk.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen