Blog Afvalrace: Christiaan van den Broek-Dijck stelt zich voor

Foto: Christiaan van den Broek-Dijck

5 oktober was het zover, ik ben begonnen met de afvalrace. De dagen van trainen en gezond eten is nu de hoofdzaak in mijn leven. Deze kans om af te vallen en mijzelf fitter te gaan voelen en daarbij een gezonder leven is er een die ik met beide handen aanpak. Maar zal mezelf even voorstellen:

Ik ben Christiaan maar zeg maar gewoon Chris, zo noemt iedereen mij. Mijn leeftijd is 45 jaar en ben getrouwd met Bianca. Onlangs alweer 15 jaar getrouwd. Ik werk als verpleegkundige in het Amphia ziekenhuis op afdeling orthopedie. Hier werk ik met veel plezier en leuke doelgroep. Mijn hobby’s zijn fotografie samen met mijn vrouw die hierin een eigen bedrijf heeft. Vissen, met de metaaldetector op stap, reizen.

Hoe is het zover gekomen?
Eerste instantie was ik kok in een instelling en later bij het Amphia ziekenhuis. Daar was het s’morgens al aan de gehaktballen. In deze tijd leerde ik ook Bianca kennen en we gingen samen wonen. We houden beide van lekker eten dus uit eten en s’avonds bij de tv wat lekkers was dan ook geregeld.  Het eten was niet meer om te eten dat het alleen lekker is, maar alles ging er eigenlijk in. Vele diëten heb ik wel gedaan. Het afvallen gaat altijd goed maar dan… Het keerpunt en het zat er weer aan.

Mijn doel is natuurlijk om te gaan afvallen, maar wel op een verantwoorde en goede manier zodat ik niet weer terugval naar hoe ik nu ben. Om het op deze manier te doen 1 op 1 en in groepsverband geeft het een enorme wilskracht en energie om hieraan te beginnen. Er zit een stok achter de deur die je meeneemt op deze race. Het zal zeker niet makkelijk zijn en er komen ook moeilijke dagen aan. Maar ik ga er voor de volle 100% in om mijn doel te bereiken.

Dinsdag was mijn eerste training met Eric mijn personal trainer. We hebben een stukje krachttraining gedaan, wauw dat voel ik wel na zo’n tijd niet bepaalde spieren te hebben gebruikt. Vandaag de derde dag al dat ik bezig ben met sporten en op mijn voeding te letten. Het is zeker allemaal wennen, ook een goede planning maken is een must zeker omdat ik onregelmatig werk. Maar dat gaat helemaal lukken. I Go for it !!

11034196_10206559409532204_8317376514242130097_n

Chris wordt begeleid door Eric de Jong van EDJ Sports 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen