Joep Heinen presenteert derde kinderboek

Foto: Joep Heinen

Na de succesvolle kinderboeken ‘Club Zeven’ en ‘Rode Mieren’ presenteert Oosterhouter Joep Heinen op 30 oktober zijn derde boek met de titel ‘De Vuurprins’, en leuk avontuurlijk kinderboek met een carnavalsrandje. Het boek De Vuurprins komt in 2 varianten uit: een ‘normaal boek’ en een dyslexie versie.

Het verhaal
Carnaval; volgens Suus het mooiste feest wat er is. Als de Smulpaopen haar school uitkiezen voor het jeugdgevolg, lijkt het één groot feest te worden. Zeker als Suus een belangrijke rol mag vervullen in het kindergevolg. Haar vrienden vinden dit ook geweldig. Als carnaval dichterbij komt leert groep 5 er van alles over. Dit is zo leuk dat klasgenoten Tom, Ming en Teun een kindercarnavalsvereniging oprichten. Ze besluiten om mee te doen met de kinderstoet.

Dan gebeuren er rare dingen in Oosterbosch. Het lijkt wel of iemand carnaval niet wil laten doorgaan. Tom ontdekt dit en gaat op onderzoek uit. Het blijkt moeilijker dan gedacht. Zelfs met extra hulp komt hij niet verder. Wel verzinnen ze een naam; De Vuurprins. Zorgt deze ervoor dat carnaval niet door zal gaan?

De Vuurprins in Dyslexiefont
Omdat hij zelf last heeft van zijn dyslexie besloot Joep Heinen zijn nieuwe boek ook uit te geven in een speciaal dyslexie versie. Het verschil met de reguliere versie is dat er gebruik is gemaakt van het dyslexiefont. Een lettertype wat ontwikkeld is door Christiaan de Boer als afstudeerproject aan de HKU. De letters zijn zo vorm gegeven dat mensen met dyslexie het beter kunnen lezen. Ze staan ook verder uit elkaar.

Over de schrijer Joep Heinen (Oosterhout, 8 oktober 1974)
Net als zijn grote voorbeeld Jacques Vriens, staat Joep Heinen voor de klas. Met veel plezier geeft hij al heel wat jaren les. In zijn vakanties komt hij tot rust en schrijft dan verhalen. Dit schrijven doet hij o.a. om zijn dyslexie de baas te blijven. Dat het lukt, bewijst hij met gepubliceerde verhalen in diverse scholenprojecten en met de boeken Club Zeven en Rode Mieren.

De Vuurprins is het derde verhaal wat hij heeft uitgewerkt. De kinderen in zijn groep inspireren hem. Hun praatjes en belevenissen zorgen samen met eigen fantasie voor leuke ideeën. Ideeën die tot verhalen worden verwerkt. Helpen doen zijn leerlingen op veel manieren. Ze luisteren naar de verhalen die hij voorleest. Een kritischer publiek kun je namelijk niet voor stellen. Ook mogen ze opmerkingen geven over het verhaal. Zo komen ze nog beter tot een einde.

  • Meet en greet met de schrijver
    Wil jij het boek als een van de eerste bemachtigen? Kom dan op vrijdag 30 oktober (in de herfstvakantie) tussen 15.00 en 17.30 uur naar Boekhandel Het Verboden Rijk. Joep zal dan ook de boeken signeren!

KLIK HIER om jouw exemplaar te reserveren bij Het Verboden Rijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen