Rector Kokke van het MFC reageert op valse bommelding

Foto: Mgr. Frencken College

Vanmiddag stuurde rector Pharailda Kokke een brief naar de ouders van de leerlingen van het Mgr. Frencken College. Hierin wordt door de rector uitgelegd wat er exact vanmorgen heeft plaatsgevonden nadat er een anonieme bommelding plaatsvond op de middelbare school. Hieronder de tekst uit deze brief:

Geachte ouders/verzorgers,

Hierbij breng ik u op de hoogte van wat er vanochtend op school heeft plaatsgevonden.

Het Frencken heeft een anonieme melding ontvangen dat er om 10.00 uur in gebouw A bij de kluisjes een bom zou afgaan. Naar aanleiding van deze melding hebben we gebouw A en gebouw C ontruimd. De leerlingen en alle medewerkers is verzocht naar het sportveld te gaan of naar de gymzaal in gebouw F. De ontruiming is rustig en effectief verlopen.

Gelukkig bleek het een valse melding. Op advies van de politie moest het gebouw een uur na 10.00 uur ontruimd blijven en kon om 11.00 uur het gewone rooster weer opgepakt worden. De leerlingen die les hadden in de gebouwen E,F,N en B konden op advies van de politie veilig in die delen van het gebouw blijven. 

De politie neemt een valse bommelding zeer serieus en gaat een opsporingsonderzoek starten. De politie vermoedt dat de melding door een van onze leerlingen is gedaan. De politie is tussen 10.00 uur en 11.00 uur alle klassen in E,F,N,B langs gegaan en heeft de leerlingen ingelicht en toegesproken. De politie heeft ook alle leerlingen op het sportveld toegesproken en benadrukt dat vrijwillig melden van de dader bij de politie altijd het beste is.

Mocht u of uw zoon/dochter naar aanleiding van het gebeuren vragen hebben dan kunt u altijd terecht bij de mentor.

Met vriendelijke groet, 

Pharailda Kokke
Rector

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen