Blog 11 van Natasja: “Mijn voet in het losse zand en…knak…”

Foto: Natasja van de Afvalrace

Sinds elf weken zijn de drie kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in het komende half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op oosterhout.nieuws.nl schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de elfde blog van Natasja.

Hallo lieve lezers/volgers,

Deze week  ben ik erg vroeg met mijn blog. In blog 8 schreef ik nog dat ik vol gas zou gaan, dat ben ik zeker gegaan. Helaas vol gas onderuit!

Op zondasport 2g stond ik dan vol energie te wachten tot de bootcamp startte. Er werd mij nog gevraagd om mijn kansberekening, want ja ik wil graag eerste zijn. Nu ik merk dat mijn conditie met sprongen vooruit gaat. Ik achtte de kans om als eerste te eindigen niet onmogelijk, maar moet me dan wel volledig inzetten. De warming up eindigde ik dan wel meteen als eerste dame . En ook de volgende opdrachten gingen me eigenlijk wel goed af.


Maar helaas, bij 1 van de opdrachten in het losse zand gaat het finaal mis. Ik raak iemand, kom met mijn andere voet in het losse zand en knak m’n enkel helemaal om. Normaal doe ik dingen zonder na te denken, maar gelukkig dit keer niet. Ik bleef zitten en dacht wat nu? Opstaan of niet. Dat werd een niet, want de pijn kwam opzetten en eigenlijk ook meteen een vochtbult op mijn enkel. Na een aantal eerste controles leek het niet gebroken. Na een paar minuten op de grond te hebben gezeten, ben ik maar eens ergens anders gaan zitten. Zo kon de rest verder. Net voor het einde ben ik samen met Lila richting de parkeerplaats gelopen, waar net op dat moment manlief aan komt rijden.sport 1

Beste bootcampers, ik ben jullie helemaal vergeten te bedanken en gedag te zeggen, bij deze en tot snel !


Voor de zekerheid meteen langs de huisartsenpost, diagnose enkelbanden gescheurd. Dat is dan toch mooi echt balen. Omdat de pijn na zondag heftiger werd, ben ik dinsdag langs de huisarts gegaan. Die twijfelde over mijn achillespees en eventuele breuk. Meteen door naar het ziekenhuis en gelukkig daar wel goed nieuws, het blijft bij de gescheurde enkelbanden en de bloeduitstorting/zwelling.

sport 3Heel vervelend allemaal, maar we gaan natuurlijk gewoon door. Er zijn meerdere spiergroepen die wel getraind kunnen worden. Hier ben ik op maandag al mee gestart en ook alle overige dagen van de week ga ik de oefeningen uitvoeren. Na al die trainingen wordt je wel steeds behendiger in het bedenken van leuke variaties. Van bijna alles wat ik had getraind heb ik een foto gemaakt en geappt naar Ferdy of ik hiermee verder kan. En gelukkig ik ben goed bezig. Ik zal een aantal foto’s toevoegen, om een indruk te geven. Geblesseerd, feestdagen etc afvallen zullen we nu. Al moet ik nu nog meer op mijn voeding letten. Gelukkig dagelijks top advies hierin!

Ik wens iedereen een fijne week en tot de volgende blog.

Groetjes, Natasja

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen