Oosterhout is het eens met ‘originele en traditionele’ Zwarte Piet

Foto: archief oosterhout.nieuws.nl

Afgelopen week plaatsten we een bericht over de intocht van Sinterklaas in Oosterhout. Het Oranjecomité Oosterhout heeft namelijk aangegeven dat Sinterklaas zijn originele en traditionele Zwarte Pieten mee gaat nemen naar Oosterhout. Op onze Facebookpagina kregen we heel veel reacties binnen! 

Meer dan 116 reacties ontvingen wij op dit bericht en maar liefst 103 “vind-ik-leuks”, 26 “geweldigs” en slechts 2 “verdrietig” ikoontjes. Kortom, Oosterhout is het dus in grote meerderheid eens met het besluit van het Oranjecomité. Astrid Rutten reageert op onze Facebookpagina: “Toppy gewoon …..zwart zoals het hoort.” “Gewoon, zo zwart als roet”, zegt Mirjam. Liza Van Wanrooij ziet het al helemaal voor zich: “Zwart met mooi gekleurde kleding aan”. Lidwien Denessen komt met een mooi alternatief: “Waarom vragen we dit niet eens aan de kinderen zelf???”

In Oosterhout wordt al jarenlang gekozen voor heel donkerbruin in plaats van zwart om de Pieten te kleuren. Dat heeft vooral te maken met foto’s waarop zwart niet mooi overkomt. Bovendien is het zo donkerbruin, dat het tegen het zwarte aanzit,. “We doen dat in Oosterhout al heel veel jaren op deze manier, zelfs al voor de Pietendiscussie”, zo laat het Oranjecomité ons weten.

Op zondag 13 november zal de Goedheiligman met zijn Zwarte Pieten weer in Oosterhout arriveren. Om 12:00 uur komt hij aan bij de Bouwlingstraat, ter hoogte van het Lukwelpark. Zorg dat u er op tijd bent!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen