Abrahambeeld mag met pensioen

Foto: Abrahamdag Oosterhout

Het bekende Abrahambeeld bij de ingang van het Slotpark zal dit jaar nog worden vervangen door een nieuw exemplaar, zo laat Gerard Oomen van de Stichting Abrahamdag weten aan BN/De Stem. Het Abrahambeeld wordt dit jaar zelf 50 jaar en is flink aangetast door de tand des tijds.

Kleinzoon maakt nieuw beeld

Ieder jaar wordt op de eerste zaterdag van oktober de Abrahamdag georganiseerd waar honderden mannen samenkomen die in dat jaar 50 zijn geworden. De start van deze unieke belevingsdag is altijd bij het Abrahambeeld. Het nieuwe beeld zal een exacte kopie worden, maar dan gemaakt van een hardere natuursteen dan het originele exemplaar. Leuk detail is dat kleinzoon Jelle Steendam van de overleden beeldhouwer van het huidige beeld Niel Steenbergen nu het nieuwe exemplaar zal gaan uithakken.

Het succes van de Abrahamdag

Het succes van Abrahamdag zit voornamelijk in de opzet om mensen zoveel mogelijk de gelegenheid te geven zichzelf te zijn en, niet gehinderd door een overdaad aan protocol, zich met veel plezier en ongedwongen een hele dag te kunnen vermaken met oude en nieuwe vrienden. Deze bijzondere dag wordt dit jaar voor de 55e keer georganiseerd op 7 oktober 2017. Wordt u in 2017 abraham en wilt u ook graag de enige echte Abrahamdag meemaken, schrijf dan snel in want het loopt altijd storm.

  • KLIK HIER voor de website van Abrahamdag Oosterhout

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen