Voormalige kerk De Ark wordt kringloopwinkel

Voormalige kerk De Ark
Voormalige kerk De Ark
Foto: http://gereformeerdekerken.info/

Goedkoop & Zo opent vanaf donderdag 29 juni een nieuwe vestiging in het leegstaande kerkgebouw van De Ark. De gemeente Oosterhout heeft voorlopig een vergunning afgegeven voor twee jaar.

Goede spullen, zachte prijzen

Kringloopwinkel Goedkoop & Zo heeft al vestigingen in Breda en Tilburg. De winkels onderscheiden zich door de hoge kwaliteit tweedehands spullen die in de filialen worden verkocht tegen een zachte prijs. Op deze manier stelt de keten mensen met een beperkt budget in staat hun woning in te richten, goede kleding te kopen en essentiële apparatuur als wasmachines en koffiezetapparaten aan te schaffen. Hiermee helpt Goedkoop & Zo de armoede in de regio West-Brabant te bestrijden.

Maatschappelijk verantwoord

Daarnaast zet Goedkoop & Zo zich in voor het bevorderen van kansen op de arbeidsmarkt voor mensen met een zwakkere positie. Door in de winkels te werken met zowel vrijwilligers als herintreders wordt bijgedragen aan de re-integratie van deze personen in het normale arbeidsproces. Ook is het mogelijk Goedkoop & Zo in te schakelen bij ontruiming van woningen en kan inboedel gratis worden opgehaald, zodat deze bruikbare spullen weer ter beschikking komen voor mensen met krappe financiële ruimte. Deze vorm van recycling is goed voor zowel het milieu als de maatschappij.

Oude kerk wordt kringloopwinkel

In overleg met de gemeente Oosterhout is besloten om het leegstaande kerkgebouw aan de Arkendonk een sociaal-maatschappelijke invulling te geven die past bij de historische functie van het gebouw. Vanaf morgen opent Goedkoop & Zo hier zijn deuren waarmee leegstand en verloedering van de kerk wordt voorkomen. Voorlopig zal de kringloopwinkel twee jaar op deze locatie gevestigd zijn.

Goedkoop & Zo Oosterhout is vanaf 29 juni elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur aan de Arkendonk 98.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen