Volop feest tijdens de kermis in Stapstad Oosterhout

Foto: CC0 Public Domain / spooky_kid

In de Klappeijstraat, Markt en Leijsenhoek worden dit weekend weer volop activiteiten georganiseerd rondom de Kermis. Wanneer je het zwieren en zwaaien beu bent, ben je dus van harte welkom in Stapstad Oosterhout! We zetten het even op een rijtje. 

Klappeijstraat

De gemeente heeft dit jaar geen vergunning verleend voor een groot evenement in de Klappeijstraat buiten. Erg jammer, want er stond een hele leuke line-up weten wij uit betrouwbare bron. Het feest gaat nu gewoon verspreid over meerdere café’s binnen worden gevierd.

 • Kletserij
  Vrijdag en zaterdag open tot 4.00 uur. Vrijdag staat dj funkyV te draaien en zaterdag DJ Jerik, een GastDJ uit Den Bosch met 20 jaar ervaring. Woensdag wordt afgesloten met de grote huisDJ Stijn.
 • Club Sweet
  Vrijdag een optreden van Biggi. Op zaterdag is Royal aan de beurt met zijn maandelijkse party ROYALITEIT.
 • Café de Pub
  Vrijdag live entertainment van Feestpiano. Zaterdag het dak er af met de band PRIME, Classic Rock Covers.
 • Café ’t Stammineeke
  Zaterdag maken Jeroen van Wijnen en Rutger van Barneveld er een groot feest van in ’t Stammineeke.

Markt

 • Chefs en Apotheek
  Op zondagmiddag trakteren Proeverij Chefs en de Café De Apotheek vanaf 16.00 uur op een een optreden van de coverband Bridge. Dinsdagavond staat vanaf 20.00 uur in het teken van het Nederlandse levenslied met optredens van Leen Zijlmans en Raimond Beekhuis. Beide optredens staan buiten gepland, alleen met slecht weer gaan het binnen in cafe De Apotheek verder.

Leijsenhoek

 • Café Oud Brabant
  In hét ‘Live muziek café van Oosterhout’ is er drie dagen live muziek op het podium. Op zaterdag staat er vanaf 21.00 uur een reünieconcert gepland van The Grapes. Nix Nix speelt op zondag om 16:00 uur het kermis matinee. En op dinsdag betreedt Devils Art om 21.30 uur het podium. Toegang bij al deze optredens is gratis.

Bekijk het eens vanaf grote hoogte!

 • Speciale torenbeklimmingen met gids
  Bekijk de kermis en/of het vuurwerk vanaf de kerktoren van de St. Jan op de Markt. Zaterdag 19 augustus om 13.30 en 15.00 uur en maandag 21 augustus om 19.00 en 20.30 uur. Verzamelen bij ingang kerktoren, kosten € 5,- per persoon (ter plaatse contant betalen). Reserveren: niet nodig; melden bij VVV-gids ter plaatse.

Vuurwerk bekijken vanaf de St. Jan

 • Speciale torenbeklimmingen met gids
  Beleef het speciale vuurwerk ter afsluiting van de kermis op een bijzondere manier. Op woensdag 23 augustus kun je het vuurwerk gaan bekijken vanaf de toren van de St Jan. Reserveren is verplicht! Bel (085) 744 11 02 of mail [email protected]. Kosten 12,50 euro per persoon.
We hebben getracht zo volledig mogelijk te zijn. Hebben we toch een belangrijke activiteit gemist? Mail ons dan op [email protected], dan vullen we dit bericht aan!

Reacties