Arbeidsmigranten in oud kantoorpand en Tulip Inn Hotel Beneluxweg

Foto: tulipinnoosterhout.nl

Het oude kantoorpand aan de Beneluxweg en het Tulip Inn Hotel bij de McDonald’s zouden hotels moeten gaan worden voor arbeidsmigranten. Daar is volgens BN/De Stem door de nieuwe eigenaar van de panden, GR8 Investments, een plan over ingediend bij de gemeente.

La Place

In januari werd bekend dat GR8 Investments de AC Restaurants, waaronder die in Oosterhout, heeft verkocht aan Jumbo Supermarkten die er La Place restaurant van gaat maken dat op 18 oktober haar deuren zal openen. GR8 Investments had de aandelen in november vorig jaar overgenomen van het Italiaanse Autogrill. Er werd destijds over gesproken dat GR8 Investments het hotel in eigen handen zou houden om er een nieuwe 3 sterren hotelformule van te maken. Destijds werd niet specifiek gesproken over een doelgroep voor deze nieuwe hotelformule, maar naar nu blijkt behoren arbeidsmigranten tot de primaire doelgroep van het nieuwe hotel.

Voormalig Oranjewoudgebouw

Sinds twee weken heeft GR8 Investments haar hoofdkantoor op de Beneluxweg 7, in het oude Oranjewoudgebouw. En aan de achterzijde van dit pand, op Beneluxweg 21, is ook een kantorenpand aangekocht door Gr8. Inmiddels is ook voor dit pand het verzoek bij de gemeente is ingediend om het bestemmingsplan te wijzigen en hier ook een arbeidsmigrantenhotel van te maken.

Ondernemers niet blij

De ondernemers in de omgeving van deze nieuwe hotels voor arbeidsmigranten zijn niet blij met de plannen van GR8. Zij vrezen ervoor dat de migranten ’s avonds gaan dwalen door de wijken en hierbij mogelijk voor overlast zullen gaan zorgen.

Over GR8 Investments

GR8 Investments heeft sterke banden met het bekende Van der Valk Concern. Gr8 Investments staat sinds november 2014 bij de Kamer van Koophandel geregistreerd met de gebroeders Bas en Bob van den Nieuwenhuijzen als bestuurders. En zij zijn sinds oktober 2014 ook directeur van Van der Valk Investments. Bas en Bob zijn de zonen van Joep van den Nieuwenhuijzen, die eerder getrouwd was met Carlita van der Valk, een dochter van de overleden Gerrit van de Valk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen