Kunstenaars zetten de deuren wijd open tijdens Open Atelierweekend

Een van de geëxposeerde werken tijden OAO
Een van de geëxposeerde werken tijden OAO
Foto: Joop Nijman

Dit weekend is het weer Open Ateliersweekend. In dit weekend gooien diverse kunstenaars de deuren naar hun Oosterhoutse atelier wagenwijd open om je een kijkje te gunnen. En er zijn tal van exposities door de hele stad.

Opening Vlaamse Schuur

De Open Ateliers Oosterhout (OAO) gaat van start met een mooie overzichtsexpositie in de Vlaamse schuur (monumentaal erfgoed) aan de Leijsenstraat 31 Oosterhout. De opening vindt plaats op vrijdagavond 8 september om 19.30 uur door Mw. dr. C. Gorisse met muzikale omlijsting van Gerson Raams en Elton Eerkens. Openingstijden expositie: zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 van 12.00 tot 17.00 uur.

Gastlocaties

Naast de ateliers van de leden zijn er vier locaties waar leden en gasten van de OAO exposeren.

  • De Vlaamse Schuur aan de Leijsentraat 31 met een overzichtsexpositie en een prachtig ingerichte beeldentuin. Hier worden loten verkocht en treft u een speciale expositie “Bij de OAO zit je goed” met stoelen als kunstobject.
  • De Molen Victoria, Provincialeweg 143 in Oosteind met op zaterdagmiddag 9 september 15.30 uur een optreden van blues band “Twisted Sounds”.
  • Het Oosterhouts Filmcafé op Heuvel 27 met op zaterdagavond 9 september een film op het terras van het filmcafé aanvang 21.30 uur.
  • Galerie La Bonne Heure aan de Leijsenhoek 61

De overzichtsexpositie in de Vlaamse Schuur is ook toegankelijk op zaterdag 16 en zondag 17 september 2017 van 12.00- tot 17.00 uur. De andere locaties zijn dan gesloten.

Stichting Open Ateliers Oosterhout

De Stichting Open Ateliers Oosterhout bestaat uit circa 21 op hun kunstenaarschap geballoteerde kunstenaars, die in Oosterhout hun atelier hebben. Jaarlijks stellen de kunstenaars van uiteenlopende disciplines hun ateliers open.

  • KLIK HIER voor alle deelnemers en de plattegrond
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen