Horrorclown actief in de buurt van SBO De Wissel

Foto: CC0 Creative Commons / Alexas_Fotos

Vrijdagavond is er een zogenaamde horrorclown opgedoken in de buurt van SBO De Wissel aan de Van Oldeneellaan.

Opgeschoten jongeren

Enkele jonge kinderen zijn vrijdagavond thuisgekomen met het verhaal dat zij tussen 18.00 en 19.00 uur in de buurt van SBO De Wissel aan de Van Oldeneellaan zijn lastiggevallen door enkele jongeren die verkleed waren als horrorclown. De kinderen hebben hun fietsen en stepjes achtergelaten en als een gek naar huis gerend waar zij hun verhaal deden. Ingeschat wordt dat de horrorclowns tussen 14 en 16 jaar zijn. Een van de clowns zou al rond 17.00 uur zijn gesignaleerd in die omgeving. Voor zo ver bekend hebben de clowns de kinderen enkel de stuipen op het lijf gejaagd met hun misplaatste grap.

Waar komen ze vandaan?

Een horrorclown is iemand die verkleed als clown omstanders de stuipen op het lijf jaagt. Ongeveer een jaar geleden doken ze ineens wereldwijd op. Eerst alleen in Amerika en Australië, maar later ook in Nederland. Daarna werd het een tijdje stil rondom dit vreemde fenomeen. Nu de film IT opnieuw in de bioscopen te zien is worden mensen blijkbaar weer op ideeën gebracht. In deze horrorfilm, naar het gelijknamige boek van Stephen King, komt een groepje kinderen oog in oog te staan met de clown Pennywise die al jarenlang dood en verderf zaait.

Wat moet je doen?

Wat kun je eraan doen wanneer je zelf wordt geconfronteerd met een horrorclown?
Oosterhout Nieuws zet wat tips op een rijtje:

  1. Uitlachen
    Als de gewenste uitwerking, angstzaaien, niet blijkt te lukken omdat jij staat te schaterlachen dan zal de terreurclown zich flink voor aap voelen staan. Het doel van de grap mislukt als jij je niet bang laat maken. Dit werkt overigens ook goed bij potloodventers.
  2. Foto maken
    Zo heb je het bewijs waarmee je eventueel aangifte kunt doen bij de politie. Wat deze jongeren doen, is namelijk strafbaar.
  3. Politie bellen
    Gewoon 112 bellen. Neem dus niet het recht in eigen hand door zo iemand zelf in elkaar te meppen. Als jij gaat slaan dan is de kans groot dat die maffe clown het ook niet meer zo leuk vindt en begint te beuken. Bel dus liever de politie en hoop dat die je komen helpen. Grote kans dat de geschminkte kindervriend een nachtje in de politiecel mag slapen.
  4. Negeren
    Blijf de clown negeren. Ga er maar vanuit dat die mislukte grapjas geen kwaad in de zin heeft behalve jou de stuipen op het lijf jagen, wat al erg genoeg is. Ook al staat hij in je gezicht te brullen: zeg niets, kijk ook niet naar hem. Doe wat je aan het doen was en gedraag je alsof je de clown helemaal niet bijzonder interessant vindt. Dan is de lol er snel af voor de practical joker.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen