Nieuwe Praxis open, Karwei verdwijnt van de Woonboulevard

Foto: Praxis

Gisteren is de nieuwe doe-het-zelf winkel van Praxis geopend op de Woonboulevard. Op dezelfde dag werd bekend dat Karwei, die naast de nieuwe Praxis is gevestigd, per 2 december juist de deuren sluit.

Nieuwe Praxis geopend

Woensdag 1 november is de grote nieuwe Praxiswinkel aan de Meerstoel geopend. Volgens Algemeen Directeur Joost de Beijer is de opening van de nieuwe winkel onderdeel van deĀ om de grootste doe-het-zelf keten van Nederland te worden. In de nieuwe Praxiswinkel wordt een aantal medewerkers uitgerust met een tablet. Zij kunnen klanten direct van online-informatie voorzien en een artikel, dat onverhoopt niet op voorraad is of alleen op bestelling leverbaar, direct voor de klant bestellen. Vooral op het gebied van ijzerwaren, verlichting en laminaat heeft de nieuwe vestiging een zeer compleet aanbod.

Karwei gaat sluiten

Inmiddels is ook bekend gemaakt dat de doe-het-zelf winkel Karwei, pal naast de nieuwe Praxis, per 2 december zal gaan sluiten. Vorig jaar oktober werd al bekend dat Karwei 20 van de 136 bouwmarkten zullen gaan sluiten in de komende jaren. Karwei-formuledirecteur Machiel van der Sluis zei hierover vorig jaar tegen Retailwatching.nl dat met name de groei van e-commerce zal leiden tot sluiting van Karwei-bouwmarkten aan de onderkant. Toen was nog niet bekend welke 20 winkels zouden sluiten. Ook is niet bekend of de opening van de nieuwe Praxis de sluiting in een stroomversnelling heeft gebracht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen