Rotary Jobexperience overtreft in haar tweede lustrumjaar alle records

Foto: Rotary Jobexperience 2017
Een afgeladen vol theater, ruim 600 leerlingen en een keuze uit 30 programma’s. Rotary Jobexperience 2017 overtreft in haar 2e lustrumjaar alle records.

Een prachtige kans

Voor-examenjaar leerlingen op VMBO(T)-, HAVO-, en VWO-niveau krijgen de komende tijd de gelegenheid kennis te maken met de praktijk van hun gewenste studierichting. Een prachtige kans, en die grijpen ze. Het enthousiasme van de beroepsbeoefenaars werkte aanstekelijk. In twee sessies kregen de jongeren allerlei leuke programma’s in verschillende vakgebieden gepresenteerd. Met zoveel keuze was het zeker niet makkelijk voor de leerlingen om een programma te kiezen. Gelukkig was er na afloop van de programmapresentaties tijd om vragen te stellen aan de beroepsbeoefenaars.

Efficiënt studeren

Als de keuze is gemaakt kunnen de leerlingen van het Hanze-college, Effent, mgr. Frencken College en Oelbert Gymnasium de komende tijd onder schooltijd een kijkje nemen in de beroepspraktijk. De kennismaking op de werkvloer bevestigt een gevoel van een leerling of behoedt hem/haar juist voor een verkeerde studiekeuze. Zeker nu studenten steeds efficiënter moeten studeren blijkt Jobexperience een welkome aanvulling.

Over Rotary Jobexperience

Rotary Jobexperience wordt jaarlijks georganiseerd. Het initiatief komt tot stand door een intensieve samenwerking tussen vier Rotaryclubs, scholen, bedrijven en instellingen. Gezamenlijk gunnen zij zo de leerlingen een uniek kijkje in de keuken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen