Oosterhouter genomineerd voor titel ‘Brabander van het Jaar’

Theo Fijneman
Theo Fijneman
Foto: Screenshot Omroep Brabant

Omroep Brabant heeft dit jaar opnieuw een Oosterhouter genomineerd voor de titel ‘Brabander van het Jaar’. Die eer valt dit jaar te beurt aan Theo Fijneman. Vorig jaar werd Farid van Club Sweet in de Klappeijstraat ook al genomineerd voor deze titel.

Theo Fijneman

De verkiezing ‘Brabander van het Jaar’ is een initiatief van Omroep Brabant en de titel wordt uitgereikt aan iemand die altijd voor anderen klaar staat. Die alles aan de kant zet om een ander te helpen of ingrijpt als iemand in nood is. Inmiddels zijn er 10 genomineerden, waaronder ‘onze’ Theo. Volgens Omroep Brabant is Theo Fijneman een begrip in Oosterhout. “Hij houdt de hele stad netjes, gewapend met een grijpstok en vuilniszak. Weer of geen weer, iedere dag gaat Theo in zijn scootmobiel op pad en stopt pas als al het zwerfafval is opgeruimd.” Stemmen op Theo kan vanaf volgende week donderdag 23 november 18.30 uur tot en met vrijdag 8 december.

Nagellakheld Tijn wordt EreBrabander

Tijdens een feestelijk diner op kasteel Helmond maakt de Commissaris van de Koning bekend wie zich de Brabander van het Jaar 2017 mag noemen. Op eerste kerstdag zie je in een speciaal programma op Omroep Brabant TV wie dat is geworden. Tijdens deze avond zal Tijn, die veel geld ophaalde voor Serious Request met het lakken van nagels, postuum worden benoemd tot EreBrabander.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen