Lichtjesavond op Begraafplaats Leijsenakkers

Poppy's Kaarsenzakken op Lichtjesavond 2016
Foto: oosterhout.nieuws.nl

Op vrijdagavond 15 december van 18.00 tot 20.00 uur organiseert de Stichting Begraafplaatsen Oosterhout, in samenwerking met Coƶperatie Dela, voor de 11e keer een lichtjesavond op de begraafplaats Leijsenakkers aan de Veerseweg.

Warm ontvangst in koude dagen

Familieleden, vrienden en belangstellenden kunnen dan brandende kaarsjes op de graven plaatsen als een persoonlijke warme herinnering. Alle hoofdpaden van de begraafplaats zullen verlicht worden door fakkels. Voor individueel grafbezoek adviseren wij u echter een zaklantaarn mee te nemen. In de aula van het uitvaartcentrum zal muziek klinken en wordt een warm drankje aangeboden.

Troost in donkere dagen

Het idee achter de lichtjesavond, die in 2005 voor de eerste keer georganiseerd werd, is dat mensen in de donkere dagen aan het einde van het jaar veel minder gelegenheid hebben de begraafplaats te bezoeken. Na werktijd is het immers te donker om nog naar een graf te gaan. En dat terwijl juist in de maand december mensen vaak behoefte hebben om troost te zoeken. Een moment van aandacht en een warme ontvangst op de begraafplaats kan hierbij een lichtpuntje zijn.

Kom op de fiets!

Vanwege de verwachte drukte wordt bezoekers geadviseerd, indien mogelijk, te voet of op de fiets te komen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden