Het succes van SimpleTap, de mobiele zelftap

Remco en Ivy met hun SimpleTap
Remco en Ivy met hun SimpleTap
Foto: Rabobank Amerstreek

Remco en Ivy studeren Ondernemerschap & Retailmanagement aan Avans Hogeschool in Breda. Maar ook zijn het twee ondernemers die met hun bedrijf SimpleTap de markt willen veroveren.

SimpleTap: de mobiele zelftap

Mensen zelf hun biertje laten tappen en contactloos laten betalen. Dat is het idee van de SimpleTap. De klant tikt het aantal biertjes in, op een touch screen. Deze rekent af met zijn pinpas en kan gaan tappen. De tap is ingesteld zodat iedereen het kan. Door het mobiele karakter kan de tap overal naar toe.

Ondernemen in het bloed

Ondernemen zit beide mannen in het bloed. “Voor een baas werken, dat is niets voor mij”, zegt Ivy, daarom was een eigen bedrijf altijd al een wens”. Hetzelfde geldt voor Remco. “Mijn opa is voor mij een grote inspiratiebron. Hij was een succesvol ondernemer en ik wil net zo veel bereiken.” De opleiding die ze volgen stimuleert ondernemerschap. Als ze voor school een ondernemersplan moeten maken, krijgt Remco tijdens een stapavond een idee. “In rokersruimtes in de horeca mag geen personeel komen. Ik dacht, wat zou het mooi zijn als mensen daar zelf hun biertje kunnen tappen.”

Marktonderzoek en dan…

“We gingen marktonderzoek doen”, vertelt Ivy. “We zagen al snel potentie voor onze SimpleTap.” Remco vervolgt: “Niet in de rokersruimte zoals eerst werd gedacht. Die plek staat bij steeds meer horecaondernemers ter discussie.” Ivy en Remco besluiten daarom het concept meer toe te spitsen op festivals, thuisborrels en feesten. Vanuit deze segmenten is duidelijk belangstelling.

‘Bang voor de bank’

Om het concept verder te ontwikkelen is geld nodig. Remco: “Laat ik het maar eerlijk zeggen. We waren bang voor de bank. Daarom hebben we eerst op andere manieren naar geld gezocht. Maar dat liep allemaal op niets uit. Uiteindelijk besloten we daarom bij de Rabobank aan te kloppen. En binnen twee weken hadden we de financiering rond. Echt ongelooflijk.” De ondernemers merken op dat de contacten met de Rabobank hen meer oplevert. “Het Rabobanknetwerk levert nuttige nieuwe contacten op, zowel leveranciers als afnemers. En Rabobank biedt meer dan financiering, bijvoorbeeld hulp bij het ontwikkelen van ons businessplan.”

Een gouden toekomst

Dankzij de financiële middelen kan SimpleTap de volgende stappen maken in doorontwikkeling en marketing. Ivy en Remco tot slot: “We kiezen voor een zelfstandige eigen toekomst. Dus niet onder de vleugels van een brouwer omdat die zich te veel op het eigen biermerk richt. Wij willen groeien in verhuur en verkoop van SimpleTap en daarbij durven we internationaal te denken. De toekomst zien we goudgekleurd. Inderdaad, als de kleur van een lekker glas bier.”

Ga ook als een raket van start

Wil jij net als SimpleTap sterk van start. Dan helpt Rabobank Amerstreek je met met:

  • 1 jaar gratis: zakelijke rekening, bankpas en internetbankieren
  • 1 jaar korting op producten voor pin, contant en iDEAL
  • Een halfjaar gratis Interpolis bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
  • Opleiding en begeleiding
  • Goede en goedkope werkplekken
  • Toegang tot een groot lokaal netwerk

En natuurlijk staan de adviseurs van Rabobank Amerstreek voor je klaar. Zij helpen je om sterk van start te gaan en maken je wegwijs in de diverse startersvoordelen. KLIK HIER of bel direct (0162) 588 380 voor een afspraak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen