Jaaroverzicht Oosterhout Nieuws van april t/m juni 2017

Foto:

Oosterhout Nieuws zet in vier delen de meest opvallende nieuwitems van het afgelopen jaar op een rij. Zowel internationaal, nationaal als lokaal. Vandaag blikken we terug op de maanden april t/m juni. 

April 2017

Bij een bomaanslag in de Russische stad St-Petersburg komen 14 mensen om het leven. Bij een aanslag op de Champs-Élysées in Parijs wordt één politieagent doodgeschoten en raken twee anderen gewond. We nemen het nieuwe biljet van 50 euro in gebruik en Nederland krijgt twee panda’s te leen van China. Café de Kloek sluit van de een op de andere dag de deuren. Er is een potloodventer actief in Dommelbergen en Oosterheide en er worden maar liefst twee vrijmarkten georganiseerd op Koningsdag.

Mei 2017

Het Eurovisie Songfestival in Kiev wordt gewonnen door Portugal met het nummer Maar Pelois Dois. Bij een door IS opgeëiste bomaanslag door een zelfmoordterrorist na een concert van Ariana Grande in de Manchester Arena in Manchester vallen 22 doden en meer dan 200 gewonden. Tom Dumoulin wint als eerste Nederlander de Giro d’Italia. Er is een schietpartij in de Musschenbroekstraat in de wijk Oosterheide en Corrie Oomen stopt met Kaatje Jans op Winkelcentrum Zuiderhout en geeft het stokje over aan Hans Krijgsman.

Juni 2017

Opnieuw een aanslag in Londen. Een busje rijdt mensen aan op de London Bridge en de drie inzittenden van het busje steken mensen neer in horecagelegenheden bij Borough Markt: 8 doden en 48 gewonden. Later deze maand komen 79 mensen om bij een grote brand in de Grenfelt Tower in dezelfde stad. In onze regio zijn twee vermiste meisjes van 16 en 17 weer heelhuids teruggevonden en voor de 21ste keer wordt het Parkfeest georganiseerd met o.a. Nielson, Van Dik Hout en Kovacs.

Op 30 en 31 december vind je op Oosterhout Nieuws het derde en vierde deel van het jaaroverzicht 2017. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen