Jaaroverzicht Oosterhout Nieuws van januari t/m maart 2017

Foto: Oosterhout Nieuws

Oosterhout Nieuws zet in vier delen de meest opvallende nieuwitems op een rij in een heus jaaroverzicht. Zowel internationaal, nationaal als lokaal. Vandaag blikken we terug op de maanden januari t/m maart 2017. 

Januari 2017

In nieuwjaarsnacht wordt er een terroristische aanslag gepleegd in Instanboel. Malta wordt voorzitter van de Europese Unie en de Nederlandse darter Michael van Gerwen wint voor de tweede keer de PDC World Darts door in de finale de Schot Gary Anderson te verslaan met 7-3. Op 20 januari wordt Donald Trump beëdigd als 45ste president van de Verenigde Staten. In Oosterhout valt op Nieuwjaarsdag de Buurt-Ton van de Postcodeloterij aan de Van Leeuwenhoeklaan en in een overvol Theater de Bussel wordt Paul Oudenhooven gepresenteerd als Mienus XIV van Kaaiendonk.

Februari 2017

Belgische astronomen maken bekend dat de ster TRAPPIST-1 zeven planeten heeft, waarvan sommige zich in de bewoonbare zone bevinden. De Film Moonlight wint de Oscar voor beste film tijdens de 89ste Oscaruitreiking in Los Angeles. De musical La La Land wint zes Oscars, waaronder die voor beste muziek en het beste lied. Onze stad wordt tijdelijk versierd door gekleurde fietsen ter promotie van de MTB Tracks en we eten lekker Schrobbelèrgebakjes. De Oosterhouters Leny en Ben winnen 1 miljoen euro in de Bankgiroloterij.

Maart 2017

PSA Peugeot Citroën neemt Opel over voor 2,2 miljard euro. Nederland zet de Turkse minister van familiezaken Fatma Betül Sayan Kaya het land uit als zij probeert bij het consulaat in Rotterdam een toespraak te houden over de staatshervorming van Turkije. De VVD wint de Tweede Kamerverkiezingen en IS pleegt een terroristische aanslag in Londen. PostNL maakt bekend dat er in de gemeente Oosterhout 31 brievenbussen zullen worden verwijderd en biJ SCO loopt een voetbalwedstrijd uit op een vechtpartij.

Morgen vind je op Oosterhout Nieuws het tweede deel van het jaaroverzicht 2017. Dan over de maanden april t/m juni 2017. Op 30 en 31 december vind je op Oosterhout Nieuws het derde en vierde deel van het jaaroverzicht 2017. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen