Inbraakgolf in Oosterhout: wat kun je eraan doen?

Foto: CC0 Creative Commons / fbhk

De afgelopen weken is er een ware inbraakgolf gaande in Oosterhout. In diverse wijken is een opvallend hoog aantal inbraken waargenomen. Niet alleen midden in de nacht, maar vaak ook op vreemde tijdstippen. Wijkagent Sandra Seghers twitterde letterlijk: “Ik blijf herhalen ivm de vele woninginbraken!!! Verdachte situatie? Bel direct 112”

Enkele tips ter voorkoming

Op de website van de poltie troffen we enkele goede tips om een inbraak te voorkomen. Inbrekers gebruiken verschillende methoden om in te breken. Over het algemeen willen ze binnen enkele minuten in uw woning zijn. Lukt dit niet, dat zullen ze al snel een ander huis kiezen. Extra sloten, anti-inbraakstrips en andere maatregelen maken het een inbreker flink lastig. Als inbrekers met het openmaken van uw deuren of ramen bezig zijn doen ze dit het liefste in het donker of op een beschutte plek. Gesnoeide begroeiing en goede buitenverlichting maken uw huis een stuk onaantrekkelijker voor inbrekers.

Hoe kun je de kans op een inbraak verkleinen?

  1. Bel altijd 112 bij een verdachte situatie. Jij kent je eigen buurt het beste, dus als je het niet vertrouwt, is dat niet voor niets.
  2. Laat als het donker is en je niet thuis bent een lamp aan. Dan lijkt het alsof er iemand aanwezig is. Stel hiervoor bijvoorbeeld een automatische lichtschakelaar in.
  3. Sluit ramen en deuren goed af, ook als je maar even weg bent. Draai de deur ook altijd op slot.
  4. Heb je een achterom? Doe de poort ook goed op slot en zorg voor verlichting in de tuin.
  5. Leg kostbare apparatuur, zoals laptops en iPads, uit het zicht.
  6. Heb je struiken rondom het huis? Zorg ervoor dat deze kort zijn, zodat het huis voor buren en voorbijgangers goed te zien is.
  7. Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij de woning staan die het makkelijk maken om naar binnen te klimmen.
  8. Een schuifpui is inbraakgevoelig. Breng hiervoor een speciaal geschikt slot aan.
  9. Verstop geen huissleutels onder een deurmat of in een bloempot. Dit zijn ook voor inbrekers geen ‘geheime’ plaatsen.
  10. Hang geen adreslabel aan jouw sleutel(bos).

KLIK HIER voor de speciale pagina op website van de politie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen