Opstappen burgemeester brengt veel reacties teweeg

Het bericht dat onze burgemeester wegens ‘grensoverschrijdend gedrag’ gisterenavond bekend heeft gemaakt zijn ontslag in te dienen, brengt in het hele land reacties teweeg. We werpen een blik in de andere media:

Landelijk nieuws

Zo kopt De Telegraaf ‘VVD’er weg na mysterieuze fout‘. Maar ook RTL Nieuws, NOS en NRC plaatsen een artikel over het vroegtijdig opstappen van onze burgervader. In reacties op social media wordt vooral zijn drankgebruik genoemd. Zo staat in een reactie op onze Facebookpagina ‘weer een drankorgel minder’ en een ander zegt ‘drank maakt meer kapot dan je lief is’. Een ander is vooral nieuwsgierig wat dan exact dat grensoverschrijdend gedrag is, waarover in de verklaring wordt gesproken.

Geen beschermvrouwe

Met het aankomende carnavalsseizoen mist OCS De Smulnarren nu niet alleen een voorzitter, maar is de carnavalsstichting ineens ook haar beschermvrouwe kwijt. Dit is een taak die de partner van de burgemeester namelijk traditioneel voor haar rekening neemt. Voor het aankomende Klapperen, de opvolger van het Kaokelen en het Sauwelen is het ontslag van de burgemeester waarschijnlijk een dankbare aanvulling op hun stukjes.

Hoe nu verder?

Voorlopig zullen de taken van onze burgemeester worden waargenomen door eerste loco-burgemeester en wethouder Marian Witte. Op korte termijn zal er een waarnemend burgemeester worden benoemd waarna een sollicitatieprocedure naar een nieuwe burgemeester zal worden opgestart. Bij de benoeming van een nieuwe burgemeester zijn veel personen betrokken die allemaal hun eigen rol hebben. De exacte procedure staat op de website van de Rijksoverheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen